Korkutan deprem!

Denizli Bozkurt'ta dün art arda iki deprem gerçekleşti. İlk deprem saat 14.19’da meydana gelmesinin ardından yaklaşık 6 dakika sonra yine aynı noktada 14.25’te 6.0 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti.

Haberler 09.08.2019 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD), 14.19da meydana gelen ilk deprem yerin 17 kilometre derinliinde gerçekleti. kinci deprem ise yerin 7 kilometre derinliinde oldu. Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise depremin büyüklüünün 6.5 olduu belirtildi..

CAN KAYBI YOK

Depremin ardndan açklama yapan Denizli Büyükehir Belediyesi Bakan Osman Zolan ehrin merkezinde deprem hissedildi. u an olumsuz bir durum yok. Merkezimize 60 km uzaklkta bir bölgede meydana gelmi durumda. Baz çatlaklar var. Panik var. Bize yansyan herhangi bir can kayb yok. Köylere henüz ulaamadk. Oradaki bilgileri de toparlayacaz. Ekiplerimiz sahada. Gelen haberlerde bizi üzecek can kayb gibi herhangi bir haber yok dedi.

BOZKURT BELEDYE BAKANI: YARALILAR VAR

Bozkurt Belediye Bakan Birsen çelik, bölgede yaanan depreme ilikin açklamlarda bulundu. Bozkurt Belediye Bakan Birsen çelik, kendi makam odasnn da ykldn belirterek Can kayb yok, ufak yaralanmalar var. çöken evlerin altnda kalanlar oldu dedi.

çelik, unlar söyledi: 15-20 saniyenin üzrinde süren bir deprem yaadk. Kriz masasn oluturuyor. Pek çok evde hasar var. çatlar çöktü, güne enerjileri çatlad. Derin çatlaklar var. 1-2 ev yklmasna ramen ölüm ya da ar yaralanma söz konusu deil. Vatandalarmz çok korktu, u anda herkes darda. Vatandalarmz sakinletirmeye çalyoruz. Muhtarlarmzla irtibat halindeyiz. Hepsine ulaamadk, bazlarnda hasar olduunu örendik.

TUTLUCA KÖY MUHTARI: 100 HANE GRLEMEYECEK DURUMDA

Deprem srasnda en çok zarar gören Tutluca Köyünün muhtar Hüdai Karaahin deprem sonras evlerin yüzde 80inde hasar olutuunu belirterek 192 hanemiz var. 100 kadar hasarl girilemeyecek hanemiz var. Herkes darda gölgeliklerde oturduu için can kayb yok. Yardm bekliyoruz, barnma ihtiyacmz var. Evlerin çou kerpiç, betonarme evler daha fazla hasarl. dedi.

VALLK: 5 YARALI VAR

Konuyla ilgili Denizli Valiliinden yaplan açklamada, 8 Austos 2019 tarihinde saat 14.25te merkez üstü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüündeki depremin ardndan Valiliimiz koordinasyonunda Bozkurt Kaymakaml, l Jandarma Komutanl, AFAD l Müdürlüü, l Salk Müdürlüü, Kzlay Bakanl, çevre ehircilik l Müdürlüü, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü bata olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmi ve çalmalara derhal balanmtr. Meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre can kayb tespit edilmemi olup, çardak ilçemizde 5 vatandamzda da hafif yaralanmalar tespit edilmitir. Bozkurt Kaymakamlk binas da hasar meydana geldii için boaltlmtr denildi.

ISPARTADA BACA OTOMOBLN ÜZERNE DEVRLD

Isparta merkez ve ilçelerinde de hissedilen depremde, vatandalar binalardan dar çkt. Deprem srasnda Piri Mehmet Mahallesi Cumhuriyet Caddesindeki 5 katl binann çatsndan kopan baca, park halindeki otomobilin üzerine dütü. Otomobilde büyük çapta maddi hasar olutu. Isparta Belediye Bakan ükrü Badeirmen belediye binasna girii yasaklayp, personele izin verdi. Isparta kent merkezinde deprem sonras elektrik kesintisi yaand. Baz binalarn d cephelerinde hasar olutuu görüldü.

ZMRDE DEPREM

zmirin Seferihisar ilçesi açklarnda 4,8 büyüklüünde deprem meydana gelmiti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlndan (AFAD) alnan bilgiye göre, Seferihisar açklarnda saat 11.39 sralarnda 4.8 büyüklüünde deprem meydana gelmiti. Yerin 18,47 kilometre derinliinde meydana gelen deprem, zmir ve Manisada panie yol açmt.

Ana Sayfaya Git