Görüş Bildir

Korkutan deprem!

Denizli Bozkurt'ta dün art arda iki deprem gerçekleşti. İlk deprem saat 14.19’da meydana gelmesinin ardından yaklaşık 6 dakika sonra yine aynı noktada 14.25’te 6.0 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti.

Korkutan deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 14.19’da meydana gelen ilk deprem yerin 17 kilometre derinliğinde gerçekleşti. İkinci deprem ise yerin 7 kilometre derinliğinde oldu. Kandilli Rasathanesi verilerine göre ise depremin büyüklüğünün 6.5 olduğu belirtildi..

'CAN KAYBI YOK'

Depremin ardından açıklama yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan "Şehrin merkezinde deprem hissedildi. Şu an olumsuz bir durum yok. Merkezimize 60 km uzaklıkta bir bölgede meydana gelmiş durumda. Bazı çatlaklar var. Panik var. Bize yansıyan herhangi bir can kaybı yok. Köylere henüz ulaşamadık. Oradaki bilgileri de toparlayacağız. Ekiplerimiz sahada. Gelen haberlerde bizi üzecek can kaybı gibi herhangi bir haber yok" dedi.

BOZKURT BELEDİYE BAŞKANI: YARALILAR VAR

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, bölgede yaşanan depreme ilişkin açıklamlarda bulundu. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, kendi makam odasının da yıkıldığını belirterek "Can kaybı yok, ufak yaralanmalar var. Çöken evlerin altında kalanlar oldu" dedi.

Çelik, şunları söyledi: "15-20 saniyenin üzrinde süren bir deprem yaşadık. Kriz masasını oluşturuyor. Pek çok evde hasar var. Çatılar çöktü, güneş enerjileri çatladı. Derin çatlaklar var. 1-2 ev yıkılmasına rağmen ölüm ya da ağır yaralanma söz konusu değil. Vatandaşlarımız çok korktu, şu anda herkes dışarda. Vatandaşlarımızı sakinleştirmeye çalışıyoruz. Muhtarlarımızla irtibat halindeyiz. Hepsine ulaşamadık, bazılarında hasar olduğunu öğrendik."

TUTLUCA KÖY MUHTARI: 100 HANE GİRİLEMEYECEK DURUMDA

Deprem sırasında en çok zarar gören Tutluca Köyü'nün muhtarı Hüdai Karaşahin deprem sonrası evlerin yüzde 80'inde hasar oluştuğunu belirterek "192 hanemiz var. 100 kadarı hasarlı girilemeyecek hanemiz var. Herkes dışarda gölgeliklerde oturduğu için can kaybı yok. Yardım bekliyoruz, barınma ihtiyacımız var. Evlerin çoğu kerpiç, betonarme evler daha fazla hasarlı." dedi.

VALİLİK: 5 YARALI VAR

Konuyla ilgili Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, “8 Ağustos 2019 tarihinde saat 14.25’te merkez üstü Bozkurt ilçesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Valiliğimiz koordinasyonunda Bozkurt Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar deprem bölgesine intikal etmiş ve çalışmalara derhal başlanmıştır. Meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre can kaybı tespit edilmemiş olup, Çardak ilçemizde 5 vatandaşımızda da hafif yaralanmalar tespit edilmiştir. Bozkurt Kaymakamlık binası da hasar meydana geldiği için boşaltılmıştır” denildi.

ISPARTA’DA BACA OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Isparta merkez ve ilçelerinde de hissedilen depremde, vatandaşlar binalardan dışarı çıktı. Deprem sırasında Piri Mehmet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki 5 katlı binanın çatısından kopan baca, park halindeki otomobilin üzerine düştü. Otomobilde büyük çapta maddi hasar oluştu. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen belediye binasına girişi yasaklayıp, personele izin verdi. Isparta kent merkezinde deprem sonrası elektrik kesintisi yaşandı. Bazı binaların dış cephelerinde hasar oluştuğu görüldü.

İZMİR'DE DEPREM

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.   Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Seferihisar açıklarında saat 11.39 sıralarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yerin 18,47 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İzmir ve Manisa’da paniğe yol açmıştı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi