Korucu şehit

BİNGÖL'ün Genç İlçesi Güzeldere Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 1 asker ile 3 güvenlik korucusu da yaralandı. Çatışmada çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Haberler 06.04.2017 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genç lçesi krsalnda k üstlenmesinden çkan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacyla operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleri, bugün saat 19.00 sralarnda Güzeldere Köyü yaknlarnda PKKl teröristlerle scak temas salad. çatmada güvenlik korucusu Mansur Solcan ehit olurken, 1 asker ile 3 güvenlik korucusu da hafif yaraland. çatma srasnda çok sayda teröristin de etkisiz hale getirildii belirtildi.

Yaral güvenlik görevlileri Genç Devlet Hastanesine kaldrlarak tedaviye alnd. ehit güvenlik korucusu Mansur Solcann naa da Bingöl Devlet Hastanesinin morguna götürüldü. Takviye birliklerin sevk edildii bölgede yer yer çatmalarn devam ettii belirtildi.

KÖYLERDE YASAK GELD

Genç lçesinin güneyindeki dalk ve ormanlk alandaki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacyla düzenlenecek operasyon öncesi 7 köy ve 8 mahallede sokaa çkma yasa ilan edildi.

CENAZE TÖREN YAPILDI

Buarada, ehit düen güvenlik korucusu Mansur Salcan için tören yapld.

Bingöl Valilii önünde düzenlenen törende, Bingöl Kadn Doum ve çocuk Hastanesi morgundan alnan ehit Salcann Türk bayrana sarl naa katafalka konuldu, sayg duruunda bulunuldu. Daha sonra Salcann öz geçmii okunarak dua edildi. Vali Yavuz Selim Köger, törende yapt konumada, vatan, millet ve mukaddesat için canlarn feda etmekten çekinmeyen ehitlere Allahtan rahmet ve ailelerine basal diledi. Törene katlan ve ellerindeki Türk bayrayla oynayan ehidin çocuklar 6 yandaki Amine ile 3 yanda Özge Salcan yürek burktu. Daha sonra ehidin cenazesi, merkez Ilcalar beldesi ükran Mahallesi Mezarlnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git