Görüş Bildir

Korucu şehit

BİNGÖL'ün Genç İlçesi Güzeldere Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 güvenlik korucusu şehit oldu, 1 asker ile 3 güvenlik korucusu da yaralandı. Çatışmada çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Korucu şehit

Genç İlçesi kırsalında kış üstlenmesinden çıkan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleri, bugün saat 19.00 sıralarında Güzeldere Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladı. Çatışmada güvenlik korucusu Mansur Solcan şehit olurken, 1 asker ile 3 güvenlik korucusu da hafif yaralandı. Çatışma sırasında çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yaralı güvenlik görevlileri Genç Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Şehit güvenlik korucusu Mansur Solcan'ın naaşı da Bingöl Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.  Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede yer yer çatışmaların devam ettiği belirtildi.

KÖYLERDE YASAK GELDİ

Genç İlçesi'nin güneyindeki dağlık ve ormanlık alandaki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla düzenlenecek operasyon öncesi 7 köy ve 8 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

CENAZE TÖRENİ YAPILDI

Buarada, şehit düşen güvenlik korucusu Mansur Salcan için tören yapıldı.

Bingöl Valiliği önünde düzenlenen törende, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi morgundan alınan şehit Salcan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Salcan'ın öz geçmişi okunarak dua edildi. Vali Yavuz Selim Köşger, törende yaptığı konuşmada, vatan, millet ve mukaddesat için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlere Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi. Törene katılan ve ellerindeki Türk bayrağıyla oynayan şehidin çocukları 6 yaşındaki Amine ile 3 yaşında Özge Salcan yürek burktu. Daha sonra şehidin cenazesi, merkez Ilıcalar beldesi Şükran Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi