Koruculara saldırı

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Çardak Mahallesi'nde nöbet değişimine giden koruculara teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ilk ateşle birlikte yaralanan 3 korucudan biri, hastaneye götürülürken yolda şehit oldu.

Haberler 30.11.2016 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan lçesine bal çardak Mahallesinde akam saat 20.40 sralarnda nöbet deiimine giden güvenlik korucularna, örgüt üyeleri tarafndan uzun namlulu silahlarla ate açld. Açlan atee korucularn da karlk vermesi üzerine ksa süreli çatma yaand. Açlan ilk atete 3 korucu yaraland. Yaral koruculardan Abdulkadir Bekler, durumunun ar olmas üzerine Diyarbakra götürülürken yolda ehit oldu. Yaral 2 korucusu ise Silvan Devlet Hastanesindeki tedavisi sürüyor. Saldrnn ardndan güvenlik güçleri çardak Mahallesi çevresinde geni kapsaml operasyon balatld.

SOKAA çIKMA YASAI LANI

Akam saatlerinde 1 korucunun ehit olmas, 2sinin yaralanmasnn ardndan Kaymakam Murat Kütük imzasyla yaplan yazl açklamada, krsal alanda bulunan 6 mahallede ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasa ilan edildi. Kaymakam Kütükün imzasyla yaplan açklamada, Bölücü trör örgütü mensuplarnn yakalanmas huzur ve güvenliinin, kii dokunulmazlnn tasarrufa meteallik emniyetin kamu huzurunun salanmas amacyla Silvan Kaymakamlnca 5442 Sayl l daresi Kanunun 32/ç maddesi gereince 28.11.2016 günü saat 22.00dan itibaren geçerli olmak üzere Silvan lçesi Eskiköy, Susuz, Gündüzköy, Otluk, Karahac, Üçbasamak krsal mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokaa çkma yasann uygulanmasna karar verilmitir denildi.

K TÖREN DÜZENLEND

lk tören Bekler için, 7nci Kolordu Komutanlnda uurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7nci Kolordu ve Garnizon Komutan Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, 16nc Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, 8inci Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Vali yardmclar, Kaymakamlar, askeri ve mülki erkan ile güvenlik korucusunun silah arkadalar katld. Törende, önce ehit korucunun özgeçmii okundu. Okunan dualarn ardndan ehit güvenlik korucu Beklerin cenazesi topraa verilmek üzere Silvan lçesine bal çardak Mahallesine uurland.

KÜRTçE AITLAR YAKILDI

ehit korucunun cenazesinin konvoy eyliinde getirilmesi srasnda, çardak Mahallesine giden yol ve köy çevresi ile içinde sk güvenlik önlemleri alnd. ehit Korucu Abdulkadir Bekler için köy meydannda düzenlenen törene Silvan Kaymakam Murat Kütük, Cumhuriyet Savcs Burak Bademir, lçe Jandarma Komutan Binba Rütü Erylmaz, ehidin yaknlar, asker ve çok sayda vatanda katld.

ehidin özgeçmiinin okunmasnn ardndan, lçe Müftüsü Hüseyin Özdemir tarafndan dua okundu. Klnan cenaze namaznn ardndan ehidin Türk Bayrana sarl cenazesi, bir süre askerler, ardndan da vatandalarn omuzlarnda tanarak köy mezarlna getirildi. ehidin çenazesi Kürtçe at atlar ve gözyalar arasnda topraa verildi. ehit Güvenlik Korucusu Abdulkadir Beklerin evli ve 4 çocuk babas olduu örenilirken, tören sonras ehit yaknlarna Türk Bayra

verildi. Köy evinde de taziye kuruldu.

VAL YARALILARI ZYARET ETT

Vali Aksoy ve beraberindekiler, törenden sonra ayn saldrda yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde tedavisi devam eden güvenlik korucusu Mehmet Boyaceri ziyaret etti. Yaral korucu Boyacer ile ksa süreli sohbet eden Vali Aksoy, durumu hakknda doktorlardan yetkililerden bilgi ald.

Ana Sayfaya Git