Koruköy''de ne oluyor

Koruköy'de 10 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'ya yönelik başlatılan operasyonu sürüyor.

Haberler 21.02.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin ilçesine bal Koruköyde 10 gün önce ilan edilen sokaa çkma yasann ardndan balatlan operasyon devam ediyor.

lçeye 35 kilometre uzaklkta bulunan bölgenin teröristlerden arndrlmas için jandarma ve emniyet unsurlarnca balatlan ehit Jandarma Uzman çavu Sezer Aydemir operasyonu 10uncu gününde sürüyor. Düne kadar 2si üst düzey 3 teröristin etkisiz hale getirildii, 3 yeralt snann tespit edildii operasyonda, 20 el yapm patlayc düzenei, 12 elektrikli fünye, roketatar, 2 el bombas, 5 uzun namlulu silah, kanas ile çok sayda mühimmat ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEY

Etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarndan 2sinin PKKnn sözde Türkiye sorumlularndan Behzat ve yardmcs Rojhat kod adl teröristler olduu, bu PKKllarn bat illerinde düzenlenen terör saldrlarn organize ettii ve yaplan incelemelerde asker ve polis noktalarnda saldr için keif yapt belirlendi. Behzat kod adl örgüt üyesinin, Murat Karaylann yakn korumaln yapt, en önemli ve güvendii isimlerin banda yer ald tespit edildi.

60 K HAKKINDA ADL LEM

Aralarnda Koruköy muhtarnn da bulunduu 60 kii hakknda adli ilem yaplrken, üphelilerin emniyet ve jandarmadaki ilemleri sürüyor. Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, terör örgütünün sözde mahkeme ve karargah gibi kulland bölgenin teröristlerden temizlenmesi, i birlikçilerinin yakalanmas için devam eden operasyonda sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriliyor. Bir polisin yaraland operasyonda çembere alnan ve çk yollar kapatlan teröristler ile güvenlik güçleri arasnda zaman zaman scak temas salanyor.

KATLAM YAPILIYOR ALGISI

A.Ann geçtii habere göre, bölgede örgüt üyelerinin köeye skmas üzerine HDP ve baz sivil toplum kurulularnca sosyal paylam sitelerinden katliam varm algs oluturulmaya çallyor. Operasyonun devam ettii bölgede vatandalarn maduriyet yaamamalar için her türlü gda ve salk ihtiyaçlar karlanyor.

KÖYLÜLERE YARDIM DAITILDI

çme suyu sorunu Mardin Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi (MARSU) ekiplerince giderildi. Bölgede su ve elektrik sknts yaanmyor. Kaymakamlkça bölgede gda paketleri datlrken hayvanlar için de veteriner görevlendirildi. Ambulans takviyesinin de yapld köyde rahatszlanan vatandalarn güvenlik önlemleri eliinde Nusaybin Devlet Hastanesine ulam salanyor. Salk ekipleri acil ihtiyaçlar için hazr bekletiliyor, gerekli durumlarda hastalarn Mardin Devlet Hastanesine sevki yaplyor.

HDPLLER OTURMA EYLEM YAPTI

Öte yandan, sokaa çkma yasa devam ederken, yaananlar yerinde görmek için 4 gün önce köye gitmek isteyen HDP milletvekileri Erol Dora, Aye Acar Baaran, Demokratik Toplum Kongresi E Bakan Leyla Güvenin de aralarnda bulunduu gruba izin verilmedi. Bunun üzerine köy giriinde oturma eylemi balatt.

Ana Sayfaya Git