Görüş Bildir

Koruköy''de ne oluyor

Koruköy'de 10 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'ya yönelik başlatılan operasyonu sürüyor.

Koruköy''de ne oluyor

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Koruköy'de 10 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyon devam ediyor.

İlçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan bölgenin teröristlerden arındırılması için jandarma ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir" operasyonu 10'uncu gününde sürüyor. Düne kadar 2'si üst düzey 3 teröristin etkisiz hale getirildiği, 3 yeraltı sığınağının tespit edildiği operasyonda, 20 el yapımı patlayıcı düzeneği, 12 elektrikli fünye, roketatar, 2 el bombası, 5 uzun namlulu silah, kanas ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN ÜST DÜZEYİ

Etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarından 2'sinin PKK'nın sözde Türkiye sorumlularından Behzat ve yardımcısı Rojhat kod adlı teröristler olduğu, bu PKK'lıların batı illerinde düzenlenen terör saldırılarını organize ettiği ve yapılan incelemelerde asker ve polis noktalarında saldırı için keşif yaptığı belirlendi. Behzat kod adlı örgüt üyesinin, Murat Karayılan'ın yakın korumalığını yaptığı, en önemli ve güvendiği isimlerin başında yer aldığı tespit edildi.

60 KİŞİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM

Aralarında Koruköy muhtarının da bulunduğu 60 kişi hakkında adli işlem yapılırken, şüphelilerin emniyet ve jandarmadaki işlemleri sürüyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütünün sözde "mahkeme" ve "karargah" gibi kullandığı bölgenin teröristlerden temizlenmesi, iş birlikçilerinin yakalanması için devam eden operasyonda sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriliyor. Bir polisin yaralandığı operasyonda çembere alınan ve çıkış yolları kapatılan teröristler ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman sıcak temas sağlanıyor.

KATLİAM YAPILIYOR ALGISI

A.A'nın geçtiği habere göre, bölgede örgüt üyelerinin köşeye sıkışması üzerine HDP ve bazı sivil toplum kuruluşlarınca sosyal paylaşım sitelerinden "katliam varmış algısı" oluşturulmaya çalışılıyor. Operasyonun devam ettiği bölgede vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için her türlü gıda ve sağlık ihtiyaçları karşılanıyor.

KÖYLÜLERE YARDIM DAĞITILDI

İçme suyu sorunu Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) ekiplerince giderildi. Bölgede su ve elektrik sıkıntısı yaşanmıyor. Kaymakamlıkça bölgede gıda paketleri dağıtılırken hayvanlar için de veteriner görevlendirildi. Ambulans takviyesinin de yapıldığı köyde rahatsızlanan vatandaşların güvenlik önlemleri eşliğinde Nusaybin Devlet Hastanesine ulaşımı sağlanıyor. Sağlık ekipleri acil ihtiyaçlar için hazır bekletiliyor, gerekli durumlarda hastaların Mardin Devlet Hastanesine sevki yapılıyor.

HDP'LİLER OTURMA EYLEMİ YAPTI

Öte yandan, sokağa çıkma yasağı devam ederken, yaşananları yerinde görmek için 4 gün önce köye gitmek isteyen HDP milletvekileri Erol Dora, Ayşe Acar Başaran, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven'in de aralarında bulunduğu gruba izin verilmedi. Bunun üzerine köy girişinde oturma eylemi başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi