Köyleri işgal edilen Ezidiler yine saldırıya uğradı

Batman'da 1992'de, arazilerini ve mülklerini aşiret liderlerine teslim eden Ezidiler, göç ettikleri Almanya'dan yıllar sonra döndükleri halde mallarını geri alamamıştı. 8 yıldır hukuk mücadelesi veren Ezidiler bugün bir kez daha aşiretlerin saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan Nedim Erkiş, "Ne kadar saldırsalar da davamızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Haberler 18.12.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sekiz yldr igal edilen köylerine yerleemeyen Nedim Erki ile yaknlar, Batmanda topraklarn emanet ettikleri kiilerin saldrsna urad. Erki, Karabulut ve Biter ailesine mensup 10 kiinin saldrsna maruz kaldklarn söyledi.

Batmanda 1992 ylnda arazi ve mülklerini yörenin airet liderine emanet ederek Almanyaya göç etmek zorunda kalan Ezidiler, çözüm süreci ile birlikte döndükleri Batmann Beiri ilçesine bal Kuçukuru (Kelhok) köyündeki arazilerinin igal edildiini gördü. Airet mensuplarna kar açtklar davay kazanmalarna ramen 8 yldr köyüne dönemeyen Ezidi ailelerin 27 yllk emanet toprak mücadelesi sürüyor. Nedim Erki, Duvara yapt açklamada Köyüm varken, 8 yldr otellerde yayoruz. Son bir ay da 4 kez saldrya uradk. Yardm bekliyoruz demiti.

YNE SALDIRIYA URADILAR

Nedim Erki ve yaknlar, bugün Batmanda kaldklar otelin önünde bir kez daha saldrya urad. Saldry gerçekletiren 10 kiinin Karabulut ve Biter ailesine mensup olduklarn söyleyen Erki, Saldrganlar hakknda suç duyurusunda bulunduk. Kamera görüntüleri olduu için bulunup gözaltna alndlar. Bir arkadamzn kafas krld, ar yaraland. Hepimizin srtnda, bacanda yaralar var dedi.

ARAZ, ASKER ELNDE SÜRÜLDÜ

Erki, Kuçukuru köyündeki tarlalarn bugün askerlerin salad güvenlik sayesinde sürdüklerini belirterek, Mahkeme bizim lehimize karar verdi. Bugün de Alay Komutan, askerlerle birlikte güvenliimizi salad ve tarlamz sürebildik. Bu topraklar bizimdir. Ne kadar saldrsalar da davamzdan vazgeçmeyeceiz. Biz kazanacaz, Kelhok kazanacak dedi. (

Ana Sayfaya Git