Köylüler 250 yıllık türbeyi onarmak için seferber oldu

Bağlar ilçesinde 250 yıllık cami ve türbe, hayırseverler ile çoluk çocuk tüm köylülerin yardımıyla yenileniyor. Köylülerin seferber olduğu türbe, yeni bir görünüme kavuşuyor.

Haberler 29.10.2017 - 13:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesine bal Ziyaret köyünde bulunan 250 yllk eyh Zrav Camisi ve Türbesi, zaman içerisinde eskidi. Bu duruma üzülen vatandalar ve kanaat önderleri, cami ve türbeyi onarmak için çalma balatt. Hayrseverlerin de desteini alan köylüler, cami ve türbeyi onarmak için seferber oldu. çoluk çocuk neredeyse tüm köylünün çalt cami ve türbe, yepyeni bir görünüm kazanyor.

Yklmak üzere olan Türbe onarlyor

Köy sakinlerinden Ahmet Karacada, yapnn yaklak 250 yldr ayakta olduunu belirterek, Daha önce de tarihi kubbeler vard. Akabinde betonarme ile takviye edilmiti. Hayrsever vatandalarmz ve bölgenin kanaat önderleri bu mekann eyh Zravn anna layk olmadnn kanaatine vard. Bunun üzerine buras temelden ina edildi. Talar, Kayseri tandan özel bir bazalt. Yekpare tatan yaplyor. Pek fazla demir ve beton kullanlmyor. imdiye kadar çalmalarn 75 civarnda inaat tamamland. çalan içiler Adanann Ceyhan ilçesinden tarihi yaplarn ustalar. Seçerek getirdik. Masraflar bir karlyoruz vatandalarn yardmyla imece usulü. Vatandalarn, hayrseverlerin yardmyla imdiye kadar ayakta kalp devam ediyoruz. Her gün ziyaret edenler var. Perembe ve Cuma günleri youn bir ekilde. Bunlar biraz çalmalar engelliyor ama devam etmek zorundayz. K gelmeden bitirmek zorundayz dedi.

Hastalar umut edip, gelip ziyaret ediyorlar

Mekann bölgenin ziyaretgah ve tasavvuf merkezi olduunu söyleyen Karacada, özellikle bölgeden olmak üzere yüzlerce kiinin gelip buray ziyaret etiini kaydetti. Karacada, Bölgenin ziyaretgah, akl hastalar özellikle, felçler, envaiçeit ruhi hastalklar olan, her çeit hastalar umut ederek gelip ziyaret ediyorlar. Cenab Hakkn lütfü ile çounluu ifa buluyorlar. Bütün Dou ve Güneydou, Türkiyenin dört köesinden, özellikle Dou ve Güneydounun tasavvuf ve tarikat merkezidir diye konutu.

Ana Sayfaya Git