Köylülerin teleferik ile kış mesaisi

Batman'ın Sason ilçesine bağlı köylerde zorlu kış öncesi köylüler, metrelerce yükseklikteki dağlardan yakacak odun toplamak için yaptıkları teleferik ile kış mesaisine başladılar.

Haberler 27.11.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Sason ilçesine bal Meeli (Artan) köyünde bulunan köy sakinleri, Sasonun zorlu k hazrl için binlerce metre yüksekliindeki dalardan yaptklar teleferik yardmyla odun topluyorlar.

çetin bir k öncesi tüm köylerde olduu gibi Sason ilçe merkezine 20 kilometre uzaklkta bulunan 94 haneli ve yaklak 550 nüfusuyla Meeli köyü sakinleri de k hazrl için hummal çalmalara balad.

KI MESAS BALIYOR

Eskiden beri k mevsiminde snma ihtiyaçlarn dalardan topladklar kuru odunlarla giderdiklerini belirten Sabahattin Atalay, binlerce yükseklikteki dalardan odun toplamann çok zor olduunu bazen ölümle burun buruna geldiklerini söyledi.

Baz klar yaan kar nedeniyle aylarca köyden çkamadklarn ifade eden Atalay, Sason dalarnda k artlar zordur. K için kuru odun topluyoruz. Yol olmad için hazrladmz yapay teleferik ile dalarn tepesinden, binlerce metre yükseklikteki dalardan odun topluyoruz. Dalardan odunlar teleferik yardmyla aa yola getiriyoruz. Sason dalarnda kn çok kar yayor. Baz yerlerde de topladmz odunlar dereden geçirmek için tahtalardan yaptmz köprüden geçiyoruz. Mecburi olarak k artlar nedeniyle hazrlmz yapmamz lazm. diye konutu.

Ana Sayfaya Git