Krater Gölüne Ziyaretçi Akını

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olma özelliğine sahip olan doğa harikası Nemrut Krater Gölü, kamp yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra piknikçilerin de akınına uğruyor.

Haberler 10.06.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2 bin 800 rakmda scak ve souk gölleri, buz maaras, buhar bacas, ku türleri ile kefedilmeyi bekleyen Nemrut Kalderas, el dememi doal güzellikleriyle ilgi çekiyor. Avrupal Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamnda Mükemmeliyet Ödülü alan Nemrut Krater Gölü, seyrine doyumsuz manzarasyla her yl yüzlerce yerli ve yabanc turisti arlyor. Baz bölgelerinde yaklak 3 metre kar bulunan Nemrut Krater Dana gelen ziyaretçiler, yaz ortasnda karn keyfini çkaryor, muhteem doay fotoraflama imkan buluyor.

Batdaki tüm insanlar bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz

Havalarn snmasyla birlikte karla kapl yollarn açlmasyla birlikte bayram tatilini de frsat bilen yerli ve yabanc turistler, Nemruta akn ederek burada piknik yapt. Gaziantepten gelen öretmen Mehmet Ataba, kadim bir corafyada yaadklarn ve Anadoluyu gezmekle bitirilemeyeceini söyledi. Batdan Douya tarih kokan bir corafyada olduklarn belirten Ataba, anlurfa Halfetiden gezmeye baladk. Daha sonra Balkl Göl ve Diyarbakr surlarn gezerek geldik. Bölgede Nemrut Dan da es geçmeyelim dedik. Adyaman Nemrut Dan görmütüm, ancak Nemrut Krater Gölü bizim için bir özlemdi. 9 günlük bayram tatilini deerlendirmek istedik. Bu frsat ailemle deerlendirip bölgeye geldik. Burada müthi bir manzarayla karlatk. nsanlarn ön yarglarn parçalamak atomu parçalamaktan daha zor. Bu bölgedeki tarihi güzellikleri insanlar gözlemleyerek ya da duyarak deil yaayarak örensin. Bölgeye ön yarglar maalesef halen var. Bu ön yarglar parçalamann en güzel yolu da bölgeyi yaayarak, havay teneffüs ederek ve güzelliklerini içinize çekmekle olur. Buralar gezmeden ölmeyin. Vatann her taraf kutsal. Onun için lütfen insanlar ön yarglarn datsnlar. Batdaki tüm insanlar bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz dedi.

Dört mevsim bir arada

Eylem Ataba ise Dou taraflarn daha önce görüp gezdiini, ancak Nemrut Krater Gölüne ilk kez geldiini söyledi. Ataba, Mardin, Midyat ve Ahlat ahane, çok beendim. Doa güzellikleri çok farkl. Burada dört mevsim bir arada. Kn kar göremeyenler yaz mevsiminde gelip burada kar görebilirler. Yüzmek isteyenler için güzel bir alternatif. Doa yürüyüü yapmak için harika yerler var. Herkesin buralara gelip görmesi gerekiyor. Buralar gizli kalm cennet diye konutu.

Harika bir doa var

çanakkaleden gelen Filiz Önal da, bu kadar güzel bir alan beklemediini aktararak, Harika bir doa var. Ülkemi çok seven ve çokta gezen bir insanm. Her yer çok güzel, fakat buras daha da farkl güzel. Hem da hem deniz hem de yeilimiz var. nsanlarmzda çok uyumlu, çok candan. Nemrut Gölünü sadece bir kusuru var, yollar kötü gelip gitmekte biraz zorlandk. Ancak içi çok güzel. Özellikle yukardan aa bakmak, ku bak çok güzeldi ifadelerini kulland.

Buras hakikaten bir cennet

Erbil Önal da çocuklarnn Vanda çaltn ve onlar ziyaret etmek için geldiklerini söyledi. Önal, Bu tarafa gelmiken buraya da gelmek istedik. Türkiye 7 bölgeye ayrlm, her bölge ayr güzelliklere sahiptir. Daha önce douya geldim, ama buray ilk defa görüyorum. Buras hakikaten bir cennet. Yukar çktmzda fotoraf çekmekten makinelerde film brakmadk. Farkl bir güzellie sahip. Gölün güzellii ayr bir güzel. Bölgenin yollar çok güzel. Burann yolu da k artlarnn verdii zarar var. Tahmin ediyorum ki yollar da ksa zamanda yaplacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git