Kreş krizi!

Kayapınar Belediye Meclisi, kreş binasının müftülüğe tahsis edilme kararını iptal etti. Müftülük yetkilileri, binaya gelen belediye görevlilerine, kararı uygulamayacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Keziban Yılmaz, kararı uygulamadıkları gerekçesiyle emniyet müdürlüğünden şikayetçi oldu.

Haberler 31.05.2019 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar Belediyesine ait çocuk kreinin kayyum döneminde lçe Müftülüüne devredilmesini iptal eden belediye meclis kararnn uygulamaya sokulmas, Belediye ve lçe Müftülüünü kar karya getirirken, yaanan gerginlie polis de müdahil olunca, taraflar arasnda ilginç diyaloglar yaand.

Alnan bilgiye göre, Kayyum tarafndan müftülüe tahsis edilen Kayapnar çocuk Krei kararn bozan belediye meclisi, müftülükten binay boaltmas için ilk önce tebligat çekti. Verilen zamanda binann boaltlmamas üzerine krein bulunduu binaya giden Meclis görevlileri, lçe Müftülüünün direniiyle karlat.

Olaya polisin de dahil olmasyla tartma büyürken, Belediye Bakan Keziban Ylmaz devreye girdi. Müftülük yetkilisi, Bu bina bizim diyerek, tahsisin kendilerine yapldn belirtince Bakan Ylmaz, binann kendilerine ait olduunu hatrlatarak ve meclis kararna uygulmasn istedi.

Olay üzerine Sur Müftüsü ve Kayapnar müftü vekili smail Fakrullaholu kre binasna gelerek, yaananlara tepki gösterdi. Bakan Ylmaza Devleti ve imamlar sevin dedi. Fakrullaholuna cevap veren Ylmaz, Polis memuruyla çocuklar çkartmaya çalan müftülüktü. Sizin memurunuz bu olaya sebep oldu. Biz size geri vermekten vazgeçtik ve vazgeçme hakkmz kullandk. Protokolü fes ettik diyoruz. Ve diyoruz ki sizinle bir bamz yok. Bir hakknzn olduunu iddia ediyorsanz buyurursunuz mahkemeye ve gidersiniz dava açarsnz mahkemenin karar neticesinde mahkeme ne karar verirse de siz de sayg duyacaksnz biz de sayg duyacaz dedi.

Fakrullaholu tepkisini sürdürerek, uanda bu kurum müftülüe ait. Belediyede olan arkadalarnzn imzas var. Bu binay onlar vermiler. Bu iin kaymakaml bu iin hukuku var. Talih yetkisi mülkü amirine aittir. Mülkü amiri bize boalt derse boaltrz. Onun dnda baka bir ey söylemeyeceim. Belediye bakannn muhatapt Kayapnar lçe Müftüsü deildir, Kayapnar Kaymakamdr onunla konuun. uan Kayapnar Kaymakaml müftülüüne ait bir binadr. Olmadn siz ispat edeceksiniz. Müftülüü sevin müftülükle dümanlk yapmayn. Devleti sevin. Müftülük sizin binanzdr. mamlar sevin, düman bir kurum deil. Buras sizin deil, devletin binasdr, belediye de devletin binasdr diye konutu.

BURASI HALKIN BNASI

Belediye Bakan Ylmaz verilen cevapa karlk öyle dedi; Kaymakaml ve emniyeti yok, bu iin mahkemesi var. Yasalar siz de biliyorsunuz biz de biliyoruz. Müftülükte hizmeti sevsin müftülükte halka hizmete sahip çksn. Halka hizmete sayg duysun. Size devredilen tanmazla bizim belediyemizin hizmet alan kstland. Bizde kstlanma sebebiyle reddettik. Yasal hakkmz kullanarak tahsisi iptal ettik. Siz de gidin yasal hakknz kullann diyoruz bu ekilde tantana yapmann hele ki çocuklar buradayken tantana çkarmann anlam yok. Bu yaptnz igaldir, gasptr. Müftülüün ilkelerine ve müftülüün benimsemi olduu birçok eye de uymuyor. Biz buradayz gelin boaltn. Ayrca buras halkn binasdr. Polise haber vereceim eer poliste yasann bilincindeyse ve yasann yükledii sorumluluun farkndaysa gelir polis buray sizden korur. Siz art niyetle buraya gelmisiniz ve amacnz provokasyon yapmak.

Karlkl tepkilerin ifade edildii gerginlik sürerken, Kayapnar Kaymakam Ünal Koçta kre binasna geldi. Ksa süreliine polis ve meclis üyeleri arasnda itime yaanrken, bu srada Belediye Bakan Ylmaz, Kaymakam Koçla görütü. Görümenin ardndan Ylmaz, meclisin ald karar uygulamayan Kayapnar Emniyet Müdürlüünü hakknda ikayet etmekte bulunmak üzere binadan ayrld.

Ana Sayfaya Git