Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Hakkari'de toplanıyor

Her ay mutat toplantılarından birini farklı bir şehirde yapma kararı alan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu bu ay Hakkari'de toplanacak

Haberler 07.09.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Kültür ve Sanat Politikalar Kurulu (KSPK) bu ayki toplantsn Hakkaride yapacak.

Kültür ve Sanat Politikalar Kurulundan (KSPK) yaplan açklamaya göre, kurul her ay mutat toplantlarndan birini farkl bir ehirde yapma karar ald.

Türkiyenin kültür ve sanat birikimini yakndan tanmak, kültür ve sanat mirasmzn sorunlar, gelecei ve sürdürülebilirlii gibi hususlar tespit etmek, özellikle yetenekli gençleri bulup çkarp desteklemek maksadyla balatlan gezilerin ilki 9 Eylülde Hakkaride gerçekletirilecek.

HAKKARDE TOPLANIYOR

Hakkari Valiliinin ev sahipliinde yaplacak olan toplantda KSPK üyeleri, ilin kültür ve sanat potansiyeli ve ihtiyaçlar hakknda Valilik, Kültür ve Turizm l Müdürlüü, Milli Eitim l Müdürlüü, Üniversite Rektörlüü, lçe Kaymakamlklar ve özellikle Güzel Sanatlar Lisesi yetkililerinden bilgi alacak ve yaplabilecekler konusunda fikir alveriinde bulunacak.

ldeki yetkililer yannda Hakkarili kültür sanat temsilcileriyle de görüecek olan KSPK üyeleri ayn zamanda Hakkaride yer alan tarihi ve kültürel mekanlar hakknda bilgi edinecekler.

Kurul Bakan Vekili Prof. Dr. skender Pala ve kurul üyeleri Hülya Koçyiit, Prof. Dr. Ümit Meriç, Mehmet Özçay ve H. Hümeyra ahin Hakkari ziyaretine katlacak.

Ana Sayfaya Git