Kuma yazar yaptı

Şanlıurfa’da, severek evlendiği eşi üzerine kuma getirince ayrılık kararı alan bu süreçte de kanser tedavisi gören Emine İşbilen (38), önce eşinden boşanıp, 2 çocuğunun velayetini aldı, ardından da sağlığına kavuştu. Üniversite mezunu olan İşbilen, girdiği sınavdan başarıyla geçip, eski eşi gibi mali müşavir oldu. Genç kadın, tüm yaşadıklarını ‘Küllerinden Doğuş’ adlı kitabında anlattı.

Haberler 20.11.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada yaayan iletme fakültesi mezunu Emine bilenin severek evlendii ei, üzerine kuma getirdi. Bu durumu kabullenmeyen 2 çocuk annesi bilen, ayrlk karar alp, baba evine döndü. Bu süreçte grtlak kanseri tehisi konuldu. Boanma davas açp, einden ayrlan ve 2 kznn velayetini alan Emine bilen, tedaviyle salna kavutu. Daha sonra girdii mali müavirlik snavn kazand. imdi mali müavirlik yapan bilen, tüm yaadklarn, 155 sayfalk Küllerinden Dou adl kitabnda kaleme ald.

Yuva üstüne yuva olmaz diyerek, kuma evliliklerine dikkat çeken bilen, kucanda bebeiyle günlerce kocasnn yolunu gözlediini ifade ederek, unlar söyledi:

Mutlu bir evlilii olan iki çocuk annesi, evinde normal yaantsn sürdüren ev hanmydm. Maalesef hayat her zaman istediiniz gibi devam etmeyebiliyor. Hayat hep sürprizlerle dolu. Eim beni aldatt kadn, kuma ad altnda getirdi. çok büyük travma yaadm. Yasak ak yüzünden aile yaantmz çekilmez bir hale gelmiti. Eim sürekli seyahat diyerek, o kadna gidiyordu. Önceleri kocam bu ilikisini ailesinden ve herkesten saklyordu. Ben bu durumu söylediim de ailesi, Kzm bo yere vesveselenip kocana huzursuzluk yaratyorsun diyerek, bana tepki gösteriyordu. Psikolojik iddet gördüm. O süreçte baba evine gittim. Üzüntüden grtlak kanserine yakalandm. Bir süre ölümle burun buruna kaldm. Artk aciz, diplere vurmu bir kadndm. ki çocuum vard. Severek evlenmitik maalesef hayat her zaman balad gibi devam etmiyor. Ben kuma olayn kabul etmedim.

ÖLMEKTEN BAKA çAREM KALMAMITI

Baba evine gittiinde hayalindeki mali müavirlik snavlarna hazrlanamadn anlatan bilen, unlar ifade etti:

Hiç kimse bana böyle eylerin gelebileceini düünemiyor. Günlerce kendimi eve kapadm, çocuklarma annelik yapamadm. Ailem bana Bu kafayla gidersen hiçbir yere varamazsn. Ne çocuklarna annelik yapabilirsin, ne de hayalini kurduun o meslei kazanabilirsin diye kzyordu. Sadece çocuklarn yedirip içirecek kadar ayakta durabiliyordum. Bir gün çocuklarm bakcya brakarak, arabay baraj kanalna doru sürmeye baladm. Ölmekten baka çarem kalmamt. Kanala atlayacam srada bir kadn kolumu tuttu. Daha sonra ailem, eve götürdü. Eimin annesi, Boan olumdan yoksa olumun ban yakacaksn dedi. Ben ve benim gibi kadnlar bu bölgenin madurlaryz. Bu süreçten sonra hayatmda büyük bir uyan oldu.

TÜM KADINLAR çN MÜCADELE EDECEME YEMN ETTM

Bölgede kuma olaylarna çok fazla ahit olduunu söyleyen Emine bilen, örnek olmak için Küllerinden Dou adl bir kitab yazp, zorluklarn üstesinden geldiini anlatt. bilen, sözlerini öyle sürdürdü:

O süreçte, ben gittikten sonra benim gibi kadnlar ne olacak diye düündüm. Onlarda m ölecek? Emineler ölmesin, çocuklar annesiz kalmasn. çocuklar boynu bükük kalmasn. Biri bir eyler yapmal dedim. Ve o gün uyandm. Büyük bir yemin ettim. Önce salma kavuacam. Hayalini kurduum mali müavirlik mesleini alacam. Bunlar baardktan sonra da benim gibi tüm kadnlar için mücadele edeceime yemin ettim. Küllerinden Dou adl kitabm yazdm. Bölgemdeki tüm dezavantajl kadnlarla görütüm. Onlar elimden geldiince bilinçlendirmeye çaltm. Artk yetmez dedim, söz uçar yaz kalr, diyerek bir ay eve kapandm ve kitabm bitirdim. Her ey bitmi deil, hayat devam ediyor. Siz isterseniz imkansz hiçbir ey yoktur. Bütün hayallerimiz kendi ellerimizde, ben yaptysam siz de yapabilirsiniz. Ben içimdeki beni bilmiyordum. Sihirli bir denek yok, o sizsiniz. Elimden geldikçe daha çok baar elde edip, ilerlemeye çalyorum.

Ana Sayfaya Git