Küreselleşen dünya aileyi tehdit ediyor!

İl Müftüsü Karabayır "Küreselleşen dünyada aileyi hedef alan ve aile içinde yaşanan sorunlar hepimizi etkilemekte, sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de tehdit etmektedir." dedi.

Haberler 08.11.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr Mevlid-i Nebi Haftas ve Mevlid Kandili nedeniyle yaymlad mesajnda, küreselleen dünyaya dikkat çekerek, Küreselleen dünyada aileyi hedef alan ve aile içinde yaanan sorunlar hepimizi etkilemekte, sadece bugünümüzü deil geleceimizi de tehdit etmektedir. dedi.

MÜSLÜMANLARA DÜEN GÖREV

Rahmn ve Rahm (olan) Allhn (C.C.) Adyla diyerek mesajna balayan Karabayr, öyle dedi; Bugün Müslümanlara düen görev Hz. Peygamberi tanmak, anlamak, hayat Onunla anlamlandrmaktr. Müslümanlar hayatlarn Onun hayat modeline güçleri yettiince benzetmeye çalmaldrlar. Bu da Onun yaad insan ve slam hayat tanmay gerektirir. Onun hayatn, sözleri yani hadis-i erifleri aracl ile örenebiliriz. Hadis-i erifler slam dinamizmin kayna ve tevikçisidir. Her asrda bidat ve hurafelerin ayklanmas hadis-i erifler yoluyla gerçekletirilmitir. Zira bidatn ilac hadis-i eriflerdir. Hadis-i erifler, Hz. Peygamberi ve asr- saadeti izlemeye imkn veren birer pencere/dürbün gibidir. Peygamber miras hadis-i eriflerdedir. Yani hadis-i erifler bizim gerçek zenginliimizdir. Hayatmzn karanlk noktalarna tutulmu peygamber aynasdr. Hayatnn her alannda bizlere örnek olan Peygamberimiz (s.a.s) slam ailesinin modelini oluturma, genç nesilleri anlama ve onlar gelecee hazrlama konusunda en güzel rehberimizdir.

KUTSAL BRLKTELMZ OLMALI

Yüce Rabbimizin en güzel nimetlerinden olan aile, insanoluna huzur ve süknet veren, çocuklar ve temiz rzklarla güzelleen kutsal bir birlikteliktir. diyen Karabayr, Aile, Rabbimizin yeryüzündeki ayetlerinden biri olup onun rahmeti ile sevgi, sayg, efkat ve muhabbete erien bir kurumdur. Bireyleri olumsuzluklara, tehlikelere kar koruyan salam ve güvenli bir limandr. Aile, toplumun en küçük fakat en önemli yapta, hayatn bütün aamalarna etki eden balangç noktasdr. dedi.

Küreselleen dünyada yaanan olumsuzluklara dikkat çeken Karabayr öyle dedi; Küreselleen dünyada aileyi hedef alan ve aile içinde yaanan sorunlar hepimizi etkilemekte, sadece bugünümüzü deil geleceimizi de tehdit etmektedir. Kitle iletiim araçlarnn geliimi deer ve snr tanmakszn aile mahremiyetini, aile bireylerinin haklarn ve ailenin saygnln zedeleyebilmektedir. Sadakatsizlik, vefaszlk, tahammülsüzlük, bilinçsizlik ve iddet gibi sebeplerle ailelerimiz ciddi anlamda zarar görmektedir. Dolaysyla ailenin kurulmas, korunmas ve salkl bir ekilde gelecee tanmas için çözüm üretmek hepimizin sorumluluudur. Bu balamda Kuran ve sünnetten beslenen salam referanslarla ve deimez sabitelerle bugünün ailelerine yol gösterecek akademik çalmalara ihtiyaç vardr.

çerisinde bulunulan haftann, dn/taabbud deil; ilmi, irfn ve kültürel bir hafta olduunu söyleyen Karabayr, mesajn öyle sonlandrd. Mevlid-i Neb Haftamz etkinlikleri kapsamnda, slmn rahmet yüklü mesajlarnn ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.)in 14 asrdr süregelen eiz örnekliinin ve önderliinin toplumumuzun tüm kesimlerine ulatrlmasn gaye edinmi olarak bu yolda çalmalarmza ara vermeden devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git