Küstah bildiri telin edildi!

Fransa'da Kur'an'a yönelik saldırı, Diyarbakır'da cuma namazı sonrasında kitlesel basın açıklamasıyla telin edildi.

Haberler 12.05.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransada, aralarnda eski Cumhurbakan Nicolas Sarkozy, üç eski babakan, Yahudi ve Hristiyan cemaat temsilcileriyle yazarlarn da bulunduu 300 kiinin imzasyla yaymlanan, Kuran- Kerimden iddet ve Yahudi kart fikirleri yayd iddiasyla baz ayetlerin çkarlmas yönündeki bildiri ile ABDnin srail Büyükelçiliini Kudüse tama karar Diyarbakrda düzenlenen basn açklamasyla protesto edildi.

Ulu Cami önünde telin edildi

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde slamn 5. Haremi erifi olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami önünde bir araya gelen aralarnda Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Özgür Kudüs Platformu, HH l Temsilcilii, Özgür Der ve hvan Derin de bulunduu Diyarbakr slami Sivil Toplum Kurulular, ellerinde, Kuran Allahn korumasndadr, onu deitirmeye asla gücünüz yetmez, Kudüs Müslümanlarn ilk kblesi ve Filistinin bakentidir pankartlar tad, sloganlar att.

Diyarbakr slami Sivil Toplum Kurulular adna açklama yapan Mehmet imek, slam dümanlarnn Müslümanlara ve Kuran- Kerime yönelik saldrlarnn arttn söyledi. ABD ve Fransa siyonistlerle i birlii içerisinde. diyen imek, unlar kaydetti: Trumpn, Kudüsü siyonistlerin bakenti olarak tanmas ve igal topraklarndaki sözüm ona elçiliklerini Kudüse tama karar maalesef slam ülkelerinin güçlü ve etkili tepki göstermemelerinden kaynaklanmaktadr. Dünya kamuoyu unu bilmeli ki hem siyonistler hem de ABD, slam topraklarnda igalcidir.

Zalimlerin sultas ilelebet sürmeyecektir

imek, Dünya kamuoyu unu bilmeli ki hem siyonistler hem de ABD, slam topraklarnda igalcidir. Ne siyonistlerin varl ne de ABDnin elçilik giriimi meru deildir. Müslümanlarn kann aktan bu canilerin att her igal giriiminin karsnda olacamz bilinmelidir. slam topraklarnda hkim olduklarn düünen emperyalistler, uzak olmayan bir zamanda büyük bir yanlg içerisinde olduklarn göreceklerdir. Yeralt yerüstü zenginliklerimizi sömürmeleri yetmezmi gibi bir her gün binlerce Müslümann kann aktan bu zalimlerin sultas ilelebet sürmeyecektir. lahi ve tarihi vesikalar, bunlar gibi zalimlerin ibret veren sonlaryla doludur. Her eyden önemlisi de mukaddes kitabmz Kuran- Kerim, zalimlerin akbetlerini anlatrken, müminleri de müjdelemektedir. ifadelerini kulland.

Mukaddes topraklarda igalci olanlar

slam topraklarnn bir gün siyonist ve ABDden arnacan söyleyen imek, 14 Mays hem ABD için hem de Siyonistler için yeni miat olacaktr, ama bu onlarn hesabn yaptklar bir gelecek olmayacaktr. Planlar tersyüz eden Rabbimiz, onlarn akbetini de öncekilerin akbetinden farkl klmayacaktr. Kudüsün ve Mescid-i Aksann bulunduu mukaddes topraklarda igalci olanlarn her türlü giriimi muhakkak akamete urayacaktr. Küfür tek millettir kaidesince, slam ve Müslümanlar üzerinde hesaplarn yapld birçok masann var olduunu ve duraksamadan çaltklarn biliyoruz. dedi.

Son günlerde bu anlamda Fransann da farkl bir açdan Kuran hedef aldn müahede ettiklerini ifade eden imek, tarihi katliamlarla dolu Fransann, Kuran- Kerime iftiralarda bulunarak tahrif etmeye yeltenmesinin affedilemez bir tutum olduunu belirtti.

Siyonist akln rol ald üphe götürmez

imek, açklamasn öyle sonlandrd: Siyonizmin yardakçln yapan 300 Franszn yaymlad Kuran dümanln izhar eden manifesto, lanetlenecek bir bildiridir. srailoullarndan baka tüm insanln aaland, kadnlarn hakir görüldüü muharref Tevratta yazlanlar görmeyip, iftiralarla Kurana saldrma cüretinde bulunan Franszlarn bu tavrnn arkasnda siyonist akln rol ald üphe götürmez bir gerçektir. Özelde son 70 ylda Filistin topraklarnda ilenen katliamlar, genelde bütün bir slam corafyasndaki sömürgeci barbarln ana aktörlerinin insanlk dersi vermeye kalkmas, büyük bir aymazlk ve insanln aklyla alay etmektir. Bu ve bunun gibi giriimlerin hedefine ulamayaca muhakkaktr. Lakin slam ümmetinin bu tür pervaszlklara göz yummas, tepkisiz kalmas da beklenemez. slamn kutsallarna yaplan her türlü saldrya kar en güçlü ekilde tepki göstermek Müslümanlar için bir mükellefiyettir. Bu münasebetle, dinimize ve onun yüce deerlerine kar yaplan saldrlar lanetlediimizi belirtmek isteriz. Ne Müslümann kan ucuzdur ne de kutsallar hedef alnacak kadar deersizdir. Tarih, zalimlerin att her adm yazacak, zaman ise an geldiinde bu yaplanlarn hesabn soracaktr.

Basn açklamasna HÜDA PAR Genel dare Kurulu üyesi Vedat Turgut, Genel Bakan Yardmcs Hüseyin Ylmaz, Diyarbakr l Bakan Metin Kaya, Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, STK temsilcileri ve çok sayda kii katld.

Bölge illerindeki telin mitingi

Batman Mustazaflar Cemiyeti öncülüünde Gülistan Caddesinde bir araya gelen 55 sivil toplum kuruluu üyeleri ellerinde Kahrolsun ABD, kahrolsun srail, Katil Amerika Filistinden defol, Müslüman uyuma Filistine sahip çk dövizleri tad, sk sk tekbir getirerek srail ve ABDyi protesto etti.

Eitim Bir Sen Batman ube Bakan Mehmet Ergin, Filistinlilerin, srail zulmü altnda yaamlarn devam ettirmeye çaltn söyledi.

srailin ate açp masum insanlar, çocuklar ve yaanan olaylar dünyaya aktarmak isteyen basn mensuplarn katlettiini anlatan Ergin, Kim hangi karar alrsa alsn Kudüs slamndr ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz deildir. diye konutu.

Kahrolsun Amerika sloganlar

akir Nuholu Camisi önünde bir araya gelen aralarnda Memur-Sen, MÜSAD, Ensar Vakf, Cihannüma ve lim Yayma Cemiyetinin de bulunduu sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve vatandalar, Kudüs ümmetindir Kudüse sahip çk, Kudüse selam, direnie devam , Kahrolsun Amerika, kahrolsun srail pankartlar açt.

Sivil toplum kuruluu platformu adna açklama yapan Mardin HH Bakan Mehmet Timuraaolu, Filistinlilerin kadn ve çocuklarla yürüdüünü belirtti.

srailin ate açp masum insanlar öldürdüünü aktaran Timuraaolu, ABDnin ve srailin hukuksuz kararna ve uygulamalarna kar çktklarn dile getirdi.

Timuraaolu, u ifadeleri kulland:

Müslümanlarn kutsal kitab Kuran- Kerime kar bir iftira kampanyas balatld. Bir bildiri hazrlanarak Kuran- Kerimden baz ifadelerin çkarlmasnn istenmesi hadsiz bir tavr. Bu durumu en ar ekilde lanetliyoruz.

Ana Sayfaya Git