Küstah bildiri telin edildi!

Fransa'da Kur'an'a yönelik saldırı, Diyarbakır'da cuma namazı sonrasında kitlesel basın açıklamasıyla telin edildi.

Küstah bildiri telin edildi!

Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaat temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiri ile ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı Diyarbakır'da düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Ulu Cami önünde telin edildi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde İslam'ın 5. Harem'i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami önünde bir araya gelen aralarında Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Özgür Kudüs Platformu, İHH İl Temsilciliği, Özgür Der ve İhvan Der'in de bulunduğu Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları, ellerinde, "Kur'an Allah'ın korumasındadır, onu değiştirmeye asla gücünüz yetmez", "Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve Filistin'in başkentidir" pankartları taşıdı, sloganlar attı.

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına açıklama yapan Mehmet Şimşek, İslam düşmanlarının Müslümanlara ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılarının arttığını söyledi. "ABD ve Fransa siyonistlerle iş birliği içerisinde." diyen Şimşek, şunları kaydetti: "Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıması ve işgal topraklarındaki sözüm ona elçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı maalesef İslam ülkelerinin güçlü ve etkili tepki göstermemelerinden kaynaklanmaktadır. Dünya kamuoyu şunu bilmeli ki hem siyonistler hem de ABD, İslam topraklarında işgalcidir."

"Zalimlerin sultası ilelebet sürmeyecektir"

Şimşek, "Dünya kamuoyu şunu bilmeli ki hem siyonistler hem de ABD, İslam topraklarında işgalcidir. Ne siyonistlerin varlığı ne de ABD'nin elçilik girişimi meşru değildir. Müslümanların kanını akıtan bu canilerin attığı her işgal girişiminin karşısında olacağımız bilinmelidir. İslam topraklarında hâkim olduklarını düşünen emperyalistler, uzak olmayan bir zamanda büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını göreceklerdir. Yeraltı yerüstü zenginliklerimizi sömürmeleri yetmezmiş gibi bir her gün binlerce Müslümanın kanını akıtan bu zalimlerin sultası ilelebet sürmeyecektir. İlahi ve tarihi vesikalar, bunlar gibi zalimlerin ibret veren sonlarıyla doludur. Her şeyden önemlisi de mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim, zalimlerin akıbetlerini anlatırken, müminleri de müjdelemektedir." ifadelerini kullandı.

"Mukaddes topraklarda işgalci olanlar"

İslam topraklarının bir gün siyonist ve ABD’den arınacağını söyleyen Şimşek, "14 Mayıs hem ABD için hem de Siyonistler için yeni miat olacaktır, ama bu onların hesabını yaptıkları bir gelecek olmayacaktır. Planları tersyüz eden Rabbimiz, onların akıbetini de öncekilerin akıbetinden farklı kılmayacaktır. Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın bulunduğu mukaddes topraklarda işgalci olanların her türlü girişimi muhakkak akamete uğrayacaktır. 'Küfür tek millettir' kaidesince, İslam ve Müslümanlar üzerinde hesapların yapıldığı birçok masanın var olduğunu ve duraksamadan çalıştıklarını biliyoruz." dedi.

Son günlerde bu anlamda Fransa'nın da farklı bir açıdan Kur'an'ı hedef aldığını müşahede ettiklerini ifade eden Şimşek, tarihi katliamlarla dolu Fransa'nın, Kur'an-ı Kerim'e iftiralarda bulunarak tahrif etmeye yeltenmesinin affedilemez bir tutum olduğunu belirtti.

"Siyonist aklın rol aldığı şüphe götürmez"

Şimşek, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Siyonizmin yardakçılığını yapan 300 Fransız'ın yayımladığı Kur'an düşmanlığını izhar eden manifesto, lanetlenecek bir bildiridir. İsrailoğullarından başka tüm insanlığın aşağılandığı, kadınların hakir görüldüğü muharref Tevrat'ta yazılanları görmeyip, iftiralarla Kur'an'a saldırma cüretinde bulunan Fransızların bu tavrının arkasında siyonist aklın rol aldığı şüphe götürmez bir gerçektir. Özelde son 70 yılda Filistin topraklarında işlenen katliamlar, genelde bütün bir İslam coğrafyasındaki sömürgeci barbarlığın ana aktörlerinin insanlık dersi vermeye kalkması, büyük bir aymazlık ve insanlığın aklıyla alay etmektir. Bu ve bunun gibi girişimlerin hedefine ulaşmayacağı muhakkaktır. Lakin İslam ümmetinin bu tür pervasızlıklara göz yumması, tepkisiz kalması da beklenemez. İslam'ın kutsallarına yapılan her türlü saldırıya karşı en güçlü şekilde tepki göstermek Müslümanlar için bir mükellefiyettir.  Bu münasebetle, dinimize ve onun yüce değerlerine karşı yapılan saldırıları lanetlediğimizi belirtmek isteriz. Ne Müslümanın kanı ucuzdur ne de kutsalları hedef alınacak kadar değersizdir. Tarih, zalimlerin attığı her adımı yazacak, zaman ise anı geldiğinde bu yapılanların hesabını soracaktır."

Basın açıklamasına HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Vedat Turgut, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Bölge illerindeki telin mitingi

Batman Mustazaflar Cemiyeti öncülüğünde Gülistan Caddesi'nde bir araya gelen 55 sivil toplum kuruluşu üyeleri ellerinde "Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail", "Katil Amerika Filistin'den defol", "Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık" dövizleri taşıdı, sık sık tekbir getirerek İsrail ve ABD'yi protesto etti.

Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, Filistinlilerin, İsrail zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalıştığını söyledi.

İsrail'in ateş açıp masum insanları, çocukları ve yaşanan olayları dünyaya aktarmak isteyen basın mensuplarını katlettiğini anlatan Ergin, "Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam'ındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir." diye konuştu.

Kahrolsun Amerika sloganları

Şakir Nuhoğlu Camisi önünde bir araya gelen aralarında Memur-Sen, MÜSİAD, Ensar Vakfı, Cihannüma ve İlim Yayma Cemiyetinin de bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, "Kudüs ümmetindir Kudüs'e sahip çık", "Kudüs'e selam, direnişe devam" , "Kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail" pankartları açtı.

Sivil toplum kuruluşu platformu adına açıklama yapan Mardin İHH Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Filistinlilerin kadın ve çocuklarla yürüdüğünü belirtti.

İsrail'in ateş açıp masum insanları öldürdüğünü aktaran Timurağaoğlu, ABD'nin ve İsrail'in hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıktıklarını dile getirdi.

Timurağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Müslümanların kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'e karşı bir iftira kampanyası başlatıldı. Bir bildiri hazırlanarak Kur'an-ı Kerim'den bazı ifadelerin çıkarılmasının istenmesi hadsiz bir tavır. Bu durumu en ağır şekilde lanetliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz