Kutlu Doğum coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu'nca "Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed (S.A.V)" etkinliği düzenlendi.

Haberler 04.04.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Platformunca çnar ilçesine bal Karasungur Mahallesinde, Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed (S.A.V) etkinlii düzenlendi.

lçe ve çevre köylerden vatandalarn youn ilgi gösterdii etkinlie katlanlar, söylenen ilahilere elik ederek sk sk tekbir getirdi. Kuran- Kerim tilavetiyle balayan etkinlikte, mevlit okundu, salavatlar getirildi.

Hazreti Muhammed üzerine bestelenen ilahilerin seslendirildii etkinlikte konuan Alimler ve Medreseler Birlii Üyesi Muzaffer Karavil, PEygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin (S.A.V) hak ve adalet rehberi olduunu söyledi. Platform üyelerinin köy köy, ehir ehir, kta kta dolaarak Peygamber Efenoimiz Hazreti Muhammedi (S.A.V) anlattn belirten Karavil, unlar kaydetti:

KUTLU DOUM

Peygamber Sevdallar Platformu her yl Resulullahn bir ahlakn veya vasfn belirleyerek anlatyor. Bu ylda belirlenen vasf Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed (S.A.V) olarak belirlendi. Hak, adalet dünyada ve tarihte ondan örenilecek. Müslümanlar ne kadar Resulullahtan bahsetse de dilimizde Onu anlatacak kelime kalmaz. Allahn Resulü dünyaya terif etmeden önce, bütün dünyada zulüm vard, adaletsizlik vard. Özellikle Araplar arasnda güçlü olan, güçsüz olana zulüm ediyordu, eler hanmlarna zulüm ediyordu, hayvanlar dahi zulüm görüyordu. Fakat Resulullahn gelii ile bu zulümler, karanlk günler geride kald. O vahi insanlar ki kzlarn diri diri topraa gömüyordu, birbirlerini öldürüyordu, kanlarn döküyordu, adalet ile toparlandlar, Hazreti Muhammedin terbiyesi ile adaleti ile dünyaya yaydlar. lahilerin seslendirildii etkinlik, yaplan dua ile son buldu.

Ana Sayfaya Git