Kutlu Doğum coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu'nca "Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed (S.A.V)" etkinliği düzenlendi.

Kutlu Doğum coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu'nca Çınar ilçesine bağlı Karasungur Mahallesi'nde, "Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed (S.A.V)" etkinliği düzenlendi.

İlçe ve çevre köylerden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe katılanlar, söylenen ilahilere eşlik ederek sık sık tekbir getirdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, mevlit okundu, salavatlar getirildi.

Hazreti Muhammed üzerine bestelenen ilahilerin seslendirildiği etkinlikte konuşan Alimler ve Medreseler Birliği Üyesi Muzaffer Karavil, PEygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) hak ve adalet rehberi olduğunu söyledi.  Platform üyelerinin köy köy, şehir şehir, kıta kıta dolaşarak Peygamber Efenoimiz Hazreti Muhammed'i (S.A.V) anlattığını belirten Karavil, şunları kaydetti:

KUTLU DOĞUM

"Peygamber Sevdalıları Platformu her yıl Resulullah’ın bir ahlakını veya vasfını belirleyerek anlatıyor. Bu yılda belirlenen vasfı ‘Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed' (S.A.V) olarak belirlendi. Hak, adalet dünyada ve tarihte ondan öğrenilecek. Müslümanlar ne kadar Resulullah’tan bahsetse de dilimizde O’nu anlatacak kelime kalmaz. Allah’ın Resulü dünyaya teşrif etmeden önce, bütün dünyada zulüm vardı, adaletsizlik vardı. Özellikle Araplar arasında güçlü olan, güçsüz olana zulüm ediyordu, eşler hanımlarına zulüm ediyordu, hayvanlar dahi zulüm görüyordu. Fakat Resulullah’ın gelişi ile bu zulümler, karanlık günler geride kaldı. O vahşi insanlar ki kızlarını diri diri toprağa gömüyordu, birbirlerini öldürüyordu, kanlarını döküyordu, adalet ile toparlandılar, Hazreti Muhammed’in terbiyesi ile adaleti ile dünyaya yaydılar." İlahilerin seslendirildiği etkinlik, yapılan dua ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz