Kütüphane bir yaşam!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl Kütüphane Haftası için belirlenen "Şehir Kültürü ve Kütüphaneler" temasının, değişen kütüphanecilik anlayışına işaret etmesi açısından önemli olduğunu belirterek "Kütüphanelerimiz artık eğitimlerle, atölye çalışmaları ve etkinliklerle, bilgiyi deneyimleyerek öğrenme imkanı sunan, sosyal donatıları ile ziyaretçilerinin ihtiyaçlarına cevap veren birer yaşam alanına dönüşmektedir." değerlendirmesini yaptı.

Haberler 31.03.2020 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Ersoy, Kütüphane Haftas dolaysyla yaymlad yazl mesajnda, okumann, insan insan yapan, yaradln besleyen en önemli kaynak olduunu kaydetti.

Düünmenin, yarglamann, sonuç çkarmann, örenmenin, anlamann ve anlamlandrmann hepsinin temel kaynanda okumann yattna iaret eden Ersoy, tüm bunlarn ve daha fazlasnn bilgiyle mümkün olduunu belirtti.

Bilgi olmadan fikirlerin içleri bo, temelleri çürük kalmaya mahkum olduunu vurgulayan Ersoy, Unutmayalm ki fikri üretimin olmad toplumlar, bakalarnn fikirlerinde bir ayrnt olmaktan öteye geçemezler. ifadesini kulland.

BLG OLMADAN FKRLER OLMAZ

Bakan Ersoy, mesajn öyle sürdürdü: Bütün insanla ait ortak bir hazine olan bilgi korunmal, paylalmal ve nesilden nesle aktarlmaldr. Kütüphanelerimiz bu asli amaca hizmet eden merkezlerdir. Bununla birlikte insanlarn deien istek ve ihtiyaçlar dorultusunda kütüphaneler de gelimeye ve farkllamaya devam etmektedir. Bu yl Kütüphane Haftas için belirlenen ehir Kültürü ve Kütüphaneler temas, deien kütüphanecilik anlayna da iaret etmesi açsndan önemlidir.

Kütüphanelerimiz artk eitimlerle, atölye çalmalar ve etkinliklerle, bilgiyi deneyimleyerek örenme imkan sunan, sosyal donatlar ile ziyaretçilerinin ihtiyaçlarna cevap veren birer yaam alanna dönümektedir. Bu dönüüm onlar her türlü bilginin paylalmasyla oluan ortak zeminde, insanlarn tanmasn ve iletiim kurmasn salayan; düzenlenen etkinlikler ve hizmetler araclyla sosyal sorumluluk üstlenerek toplumsal ilevlerini yerine getiren birer cazibe merkezi haline getirmektedir. Neticede kütüphaneler bulunduklar bölgenin kalknmasnda itici bir güç olmakta, ehir kültürünü ekillendiren kurum ve yaplar arasnda önemli bir konuma yükselmektedir.

Kütüphane Haftasn kutlayan Ersoy, hizmetlerin aksamadan eksiksiz bir ekilde sürdürülmesi için gece gündüz özveriyle çalan kütüphanecilere ükranlarn sunduunu ifade etti.

KÜTÜPHANEMCEPTE MOBL UYGULAMASIYLA E-KTAP ÜCRETSZ

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamnda kütüphanelerin geçici olarak kapal olduunu anmsatan Ersoy, mesajn öyle tamamlad:

Tüm dünya ile birlikte içinden geçtiimiz istisnai süreçte, geçici olarak kütüphanelerimiz kapal olsa da Bu Tatilde Etkin Kütüphane Evinizde etkinliklerimizi balattmz, tüm aktivitelerimizi Twitterda @kutuphanedeyiz, Instagram ve Facebookta @kutuphanedeyim, Youtubeda kütüphanedeyim hesaplar üzerinden izleyebileceinizi ve KütüphanemCepte mobil uygulamas ile sistemde bulunan e-kitaplar ücretsiz okuyabileceinizi bir kez daha hatrlatmak istiyorum. Salkl günler dilerim.

Ana Sayfaya Git