Lezzetler gençlere

Kentin tarihi boyunca mutfaklarda yer almış ancak unutulmaya yüz tutmuş cokat, kitel, ırk, ismeyket, gebole, varak keek ve yaprak şişe gibi yemekler, aşçılık kursunda genç kızlara öğretiliyor.

Haberler 23.02.2019 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin unutulmaya yüz tutmu lezzetleri gelecek kuaklara aktarlyor.

Kentin tarihi boyunca mutfaklarda yer alm ancak unutulmaya yüz tutmu yemekler, çok Amaçl Toplum Merkezi (çATOM) bünyesindeki açlk kursunda genç kzlara öretiliyor.

Cokat, kitel, rk, ismeyket, gebole, varak keek ve yaprak ie gibi hazrlanmas saatleri bulan lezzetler, püf noktalaryla hem teorik hem uygulamal olarak gençlere öretilerek gelecee tanyor.

çATOM Sorumlusu Pelin Ertekin, kurs sayesinde kadnlarn bir araya gelip deneyimlerini paylaarak, beceri kazanmalar ve sosyallemelerini saladklarn ifade ederek, kursa 54 kiinin katldn söyledi.

Usta öretici Ceyhan Erko da unutulmaya yüz tutmu yemekleri gençlere aktarmann mutluluunu yaadklarn vurgulayarak, En azndan annelerimizin ve ninelerimizin yaptklar lezzetleri yeni nesillere öretip, onlar fast food yiyeceklerden uzaklatryoruz. çok meakkatli yemek kültürümüz var. Bu nedenle kursiyerler ilk etapta biraz zorlanyor ama bir süre sonra öreniyor. ifadelerini kulland.

Babam yaptm yemei çok beendi

Kursiyer Elif Klç da yöresel yemekleri kurs sayesinde çok iyi örendiini söyledi. Annesi, ablas ve yengesinin yapt yemekleri yediin için yemek yapmay örenmediini ifade eden Klç, Daha sonra annem vefat etti, ablam evlendi, yengem de baka eve tannca babam ile tek kaldm. Bu nedenle yemek yapmn örenmem gerekti. Burada yemek yapmay örendim. Böylece hem misafirlere mahcup olmuyorum hem de kursu tamamlaynca belge sahibi olacam. diye konutu. Fato Ekin de çocukluundan beri çok istemesine ramen bir türlü yemek yapmaya frsat bulamadn anlatt.

Ana Sayfaya Git