MİT çözdü! 2. dalga geliyor

MİT tarafından ele geçirilen FETÖ’nün emniyet arşivindeki isimler çözüldü. Listede 30 bin isim yer alıyor. Bunlardan 17 bini çeşitli soruşturmalarla görevden alınarak haklarından işlem yapıldı. Geriye kalan 13 bin FETÖ’cünün isim ve bilgileri tespit edildi. Bu isimler için ikinci dalga operasyon geliyor.

Haberler 01.05.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MT tarafndan ele geçirilen sd karttan çkan listelerde tespit edilen, emniyetin sivil mahrem imamlar ve emniyet personeline yaplan operasyonun ardndan FETÖnün kripto isimlerine yönelik 2inci dalga bekleniyor. Kozanl Ömerden sonra emniyet imamlna atanan ahsta tespit edilen sd karttaki 30 binin üzerindeki listenin çkmasnn ardndan 17 bin kiiye daha önceden dier soruturmalar kapsamnda ilem yapld ve geri kalan 13 bin kiilik liste için hazrlklar yapld belirtildi. Örgütün sadece kripto saylan baz isimlerinin kulland tespit edilen ByLock gibi haberleme a olan Co-Co kullandklar belirlendi. Öte yandan bu listelerin dnda yürütülen operasyon kapsamnda

Ankarada 11 bin kiilik bir listenin hazrlklarn tamamlanmasnn ardndan operasyon için dümeye baslmas bekleniyor.

KRPTOLAR TAMAMEN DEFRE OLACAK

17-25 Aralk darbe giriiminin ardndan Emniyet Genel Müdürlüü içindeki Fetullahç Terör Örgütüne (FETÖ) en kapsaml operasyonun yaplmasnn ardndan örgütün omurgas olarak görülen yap çökertildi. Operasyondan 2 hafta önce MT tarafndan ele geçirilen sd karttan çkan listedeki isimlere yurt d yasa konuldu. Ardndan listedeki kripto isimlere inceleme balatan MT emniyetin sivil mahrem imamlar ve emniyet içindeki kripto isimlere operasyon için dümeye bast. Yaplan bu kapsaml operasyonun ardndan FETÖnün kripto isimlerine yönelik 2inci dalga bekleniyor.

DER LSTE BEKLENYOR

Kozanl Ömerden sonra emniyet imamlna atanan ahsta bulunan sd kartta kripto olarak tespit edilen ve örgüt tarafndan filenen 30 binin üzerinde FETÖcü çkt. Sd kartta çkan listelerin incelemelerin ardndan dier soruturmalar kapsamnda 17 bin kiiye daha önceden ilem yapld geri kalan 13 bin kiilik kripto liste için operasyon hazrl yapld belirtildi.

CO-CO LE HABERLEME

FETÖcüler birçok iletiim a kullanarak kendi aralarnda haberlemiler. Örgüt içinde kripto olan kiiler genellikle yüz yüze iletiimi tercih ettii tespit edildi. Ancak Türkiye geneli mahrem imamlara yaplan operasyon kapsamnda gözaltna alnan kripto kiilere yönelik incelemelerde kendi aralarnda Co-Co iletiim a ile haberletii örenildi. Kripto FETÖcülere Türkiye geneli balatlacak operasyonun Ankara ayanda, örgüt ile iltisakl olan yaklak 11 bin kiiye operasyon için dümeye baslmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git