Manevi coşku

Medrese eğitimlerini tamamlayan 7 öğrenci, terönle icazetlerini alarak, âlimler kervanına katıldı.

Haberler 08.05.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkeze bal Seyfülmülük Köyündeki Seyfülmülük Medresesinde, slami ilimler eitimlerini tamamlayan 7 örenci, dün organize edilen icazet töreninde oluan manevi çokuyla, icazetlerini alarak alimler kervanna katld.

Diyarbakr bata olmak üzere Dou ve Güneydou bölgesinde asrlardr devam ede gelen Medrese eitimine bal alimlerin yetitirilmesi büyük bir maneviyatla sürerken dün de, slami limler eitimlerini tamamlayan 7 talebe, icazet ald. Seyfülmülük Mudreresinde uzun yllardr, Arapça slami ilimler eitimini büyük bir baaryla alan 7 Medrese örencisi, alimlerinden tam not almalar nedeniyle merazim düzenlendi.

MANEV çOKU OLUTU

çokulu ve manevi duygunun tavan yapt Seyfülmülük Medresesinde düzenlenen törene Yeniehir lçe Müftüsü evket Dilmaç, Aratrmac Yazar Mehmet Ali Altnda, eyh Seyda Ömer Faruk El-Cizirinin yansra, bölgenin tannm çok sayda eyh ve Alimler ile Medrese örencileri ve ailelerinden oluan büyük bir kalabalk kitlesi katld.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan icazet töreni Medrese limleri ve Kanaat önderleri tarafndan günün önemini içeren ksa konumalar yapt.

CAZETLERN ALDILAR

cazet merasimi öncesinde, icazet alan talebeler Lütfü balta Mehmet Kzltepe, Hasan Demir, Yakup Onur, Mesut Ate, Kutbettin Aytekin, Übeydullah Ata Sark ve Cübbeden oluan özel kyafetlerini giyerek, söylenen ilahi ve salvatlar eliinde icazet alanna girdi. Medrese eitimi veren eyh Ömer Farukun önünde el ele tutuan talebeler icazetlerin okunmasnn ardndan belgelerini alarak limler kervanna katldlar.

ALTINDA DEERLENDRD

cazet töreniyle ilgili ksa bir açklama yapan Aratrmac yazar Mehmet Ali Altnda öyle dedi; Bildii üzere burada bulunmamzn sebebi merhum Seyda eyh Mehdi efendinin olu eyh Molla rad tarafndan hazrlanan büyük bir hizmet büyük bir irat ekibidir. Birkaç talebe var onlar icazet aldlar bu icazet merasimine bölgemizin ileri gelenleri ve tüm alimleri katlmtr. Büyük bin manevi çoku söz konusudur. Medreseler bin yllk bir geleneimizdir

60 YILDIR MEDRESEMZ VAR

Hafz ve hocalara ders veren eyh rat Yüksel ise babasnn 50 yl hocalk yapt medrese bu ii devam ettirmenin mutluluunu yaadn söyledi. Yüksel, Babam burada 50 yl ders verdi. Elhamdülillah her sene icazet veriliyor. Bu medrese 60 yldan beri var. Allah dostlar sayesinde ayakta duruyor, hizmet veriyor. Bundan dolay çok mutluyuz. eklinde konutu. Düzenlenen icazet töreni katlmclara yemek ikramndan sonra son buldu.

Ana Sayfaya Git