Mardin'de büyük şok!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde hakkındaki terör soruşturması kapsamında tutuklanan Mor Yakup Manastırı rahibi Sefer Bileçen, PKK'lıları manastırda sakladığı ortaya çıktı.

Haberler 14.01.2020 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Jandarma Komutanl ekipleri, Cumhuriyet Basavclnda yürütülen terör soruturmas kapsamnda Süryanilerin younlukta yaad Nusaybin ilçesindeki Üçyol ve Üçköy krsal mahallelerine 9 Ocak günü düzenlenen operasyonda Mor Yakup Manastr rahibi Sefer Bileçen, Üçköy Muhtar Joseph Yarn da aralarnda bulunduu 12 üpheli gözaltna alnd.

Jandarmadaki sorgular tamamlan Mor Yakup Manastr rahibi Sefer Bileçen ile 3 üpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çkarlan rahip Bileçen, terör soruturmas kapsamnda tutuklanrken, 3 üpheli adli kontrol artyla serbest brakld. Gözaltna alnan dier 8 üphelinin sorgusu ise sürüyor.

HALAR TERÖRSTLERN MANASTIRA GELDKLERN TESPT ETT

Tutuklanan Mor Yakup Manastr rahibi Sefer Bileçenin, PKKl teröristleri manastrda saklad soruturma dosyasnda yer ald. Mardin Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan soruturma dosyasnda, 28 Eylül 2018de da kadrosundan gelen ve biri eleba 2 teröristi, Bagok bölgesinden takip eden nsansz Hava Araçlarnca (HA), rahip Bileçenin teröristleri görevli olduu Mor Yakup Manastrnda sakladn tespit etti. Bölge üzerinde uçu yapan HAlar 2 gün boyunca teröristlerin tüm hareketlerini izledi. ki gün boyunca takip edilen teröristler manastrdan 30 Eylül 2018 sabah çktktan sonra krsala kaçma üphesi üzerine operasyon balatld bilgiler yer ald. Teröristlerin bulunduu bölgeler, Silahl nsansz Hava Aracyla (SHA) bombaland bilgilerinin yer ald soruturma dosyasnda, bombardmanda PKKnn sözde lider kadrosunda bulunan üçlü yürütme kurulu üyesi Medya kod adl E.K.nn öldürüldüü, dier terörist ise güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildii bilgisine yer verildi. Terörist E.K.nn örgütün sözde lider kadrosunda yer alan üçlü yürütme kurulunun üyesi olduu, 1992 ylndan itibaren terör örgütünün içinde yer ald, birçok terör eylemi içinde aktif rol oynad, bölgede faaliyet yürüten en eski terör örgütü mensubu olduu ortaya çkmt.

TESLM OLAN TERÖRSTLER, MANASTIRA GTTKLERN TRAF ETT

Operasyon sonras l Jandarma Komutanl ve MT unsurlar, bu olaydan sonra manastr ve rahip Sefer Bileçeni takibe ald bilgisi paylalan soruturma dosyasnda, bu olaydan 4 ay sonra 11 Eylül 2019da Rojhat kod adl terörist M.S., Habur Snr Kapsna gelerek teslim oldu. Verdii ifadesinde Mor Yakup Manastrna gittiklerini itiraf eden terörist, Zaman zaman üzerimizde leker kyafeti ve silahlar bulunduu halde ihtiyaçlarmz karlamak için bu manastra giderdik. Ben bu manastra ilk kez 2016 yaz aylarnda Zafer kod adl örgüt mensubuyla geldim. Bana rahibi tandn ve bir ihtiyaç olduunda rahibin temin ettiini söylemiti. Bu manastra ne zaman urasak ahs bize su ve gda malzemesi verirdi. Örgüt bu ahsa güvenirdi. Bu ahs en son 2018 sonbaharnda yine manastra erzak ihtiyacmz karlamak için gittiimizde görmütüm diyerek rahibin PKKya verdii destei deifre ettii ifadelerine yer verildi. Takip sürerken 24 Aralk 2019da teslim olan Diyar kod adl M.K. isimli teröristin de rahip Bileçen için Krsalda zor durumda kaldmzda manastra her gittiimizde bize su ve gda verirdi. Bunun için de örgüt bu ahsa güvenirdi dedii örenildi.

Teröristlerin ifadeleri ve yaplan takip sonucunda güvenlik güçlerince 9 Ocakta yaplan operasyonda Mor Yakup Manastr rahibi Sefer Bileçen ile Üçköy Muhtar Joseph Yarn da aralarnda bulunduu 12 kii gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git