Masal şehrinde gönüllere dokunuluyor

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, yaptığı çalışmalarla açık hava müzesi konumundaki şehirde yaşayan her kesime destek oluyor

Haberler 19.06.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca yaplan görevlendirmenin ardndan vatandalar kaliteli yaam standartlarna kavuturmak için youn bir mesaiyle çalan Mardin Büyükehir Belediyesi, hayata geçirdii sosyal projelerle vatandan takdirini topluyor.

Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türkün, hakknda yürütülen terör soruturmas kapsamnda görevden uzaklatrlmasnn ardndan Vali Mustafa Yaman, çileri Bakanlnca Büyükehir Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildi.

Göreve geldii günden itibaren çalmalara balayan Vali Yaman ve ekibi sayesinde Mardinliler kaliteli belediye hizmetiyle tant.

Yaman bakanlndaki belediye ekipleri, yol, yeil alan, altyap çalmalar ve merkezden krsala herkese dokunan sosyal projelerle vatandalarn da yüzünü güldürüyor.

Vali Yaman, çöpleri toplanmayan, altyapsnda sknt bulunan paras geldii halde tamamlanmayan projelerin yan sra dier skntlarn çözülmesi için ksa, orta ve uzun vadeli çalmalar yaptklarn söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren ehrin daha temiz ve yaanabilir olabilmesi için çöp toplama, aaç dikme, su ve kanalizasyon skntlarn giderilmesi için projelerin hazrlandn anlatan Yaman, sosyal projelerle de bata dar gelirli vatandalar olmak üzere herkese dokunmak için youn çaba gösterdiklerini aktard.

- Ekipler 4 dilde vatandala iletiim kuruyor

Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice bilen güler yüzlü ekiplerle Mardin Masa birimini oluturduklarn ifade den Yaman, öyle devam etti:

Her hemehrimize bir ekilde dokunacaz. diyerek ilk haftadan itibaren hemen her doan çocuumuza ziyaretlerimiz balattk. Ölen vatandan ailesine taziyesine gittik, her engelliyi ve hastay evinde ziyaret ettik. Her ehit ailesine muhakkak uranld. Hastaneye gidemiyorum. diyen imkanlarmzla hastaneye götürüldü, ibadetini camide yapmak isteyen hemehrimiz camilere getirildi daha sonra geri götürüldü. u ana kadar dokunduumuz kii says yaklak 350 bin, il genelindeki 810 bin hemehrimize muhakkak bir ekilde ulaacaz.

Ramazan ay dolaysyla dar gelirli vatandalarn yardmlarna kotuklarn, evlerini temizleyip, gda destei verildiklerini ve kiisel bakmlarn yaptklarn vurgulayan Yaman, ramazan aynda her gün 4 bin kiiye de iftar verdiklerini dile getirdi.

- Dezavantajl gruplara özel önem

Bata engelli ve yal olmak üzere bütün dezavantajl gruplara ayr bir önem verdiklerini vurgulayan Yaman, Engelliler, yallar, örenciler, gençler ve kadnlar için önemli çalmalar yapyoruz. Kadnevleri, gençlik merkezleri ve bilgievleri oluturduk. Engelliler için merkezler kurduk, onlarn hizmet verdii kafeteryalar oluturduk. Mardin Büyükehir Belediyesi Meslek Edinme Merkezleri oluturduk, burada 180e yakn kurs açtk. deerlendirmesini yapt.

- 155 bin genç faydaland

En büyük çalmalar gençler için yaptklarna iaret eden Yaman, geçen yl mahallerde kurduklar yar olimpik havuzlardan 155 gencin istifade ettiini anmsatt. Yaman, Yazn havuz, kn buz pateni kuruyoruz. çocuk ve gençleri sinema ve tiyatroya götürüyoruz. 15 bin gencimizi sinemaya getirdik. Tarihi geziler, kültürel geziler. Ankaraya, stanbula, çanakkaleye, Konyaya gönderiyoruz. Yurt d gezilerimiz var. Geçlerimizi Kudüse götürdük, Bosna gezilerimiz balad. ehirde herkesin yüzü gülüyor. dedi.

- 3 bin 500 kilometre asfalt

ehrin en önemli sorunlarndan birinin yol olduunu, k sezonu planlanan yatrm projelerin baharda uygulanmaya balandn belirten Yaman, unlar söyledi:

4 bin 700 kilometre yol amz var. Krsal mahallelerin yolu traktörlerin bile gidemeyecekleri yollard. Geçen sene Büyükehir olarak yaptmz asfalt miktar 1100 kilometre. Bunun 350 kilometresi scak asfalt, 650 kilometresi ise sathi kaplamayd. Ayrca Karayollar Genel Müdürlüü de yapm olduumuz protokolle onlara da 750 kilometre scak asfalt yaptrdk. Yani 2017 ylnda 1100 kilometre scak asfalt yaptk, 650 kilometre de sathi kaplama yaptk. Bu sene 1100 kilometre daha scak asfalt, 650 kilometre sathi kaplama yapacaz.

- 340 taziye evi

Belediye Bakan Vekili Yaman, ilçelere gençlik ve kültür merkezleri, krsal dahil her mahalleye taziyeevi, park gibi sosyal alanlar ina ettiklerine dikkati çekerek Geçen sene hedeflediimiz 40 taziyeevini bitirdik daha sonra 100 tane daha taziyeevinin ihalesini yaptk. 200 taziyeevi yapm için ihale yapacaz. dedi.

ehrin merkezinde 3 ilin kesitii noktada trafik sorunun çözmek için balatlan köprülü kavak projesinde sona gelindiini kaydeden Yaman, Kzltepe kavan köprülü kavak haline getiriyoruz. O da bitmek üzere asfalta baladk. ehir içi ulamndaki 550 aracn hepsini yeniliyoruz. Alçak tabanl, klimal, engelli ve yallarn çok daha rahat binebilecei hale getirildi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git