Mebya-Der kongresi!

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), 1’inci Olağan Kongresini Demirok Tesislerinde gerçekleştirdi.

Haberler 24.06.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kongreye, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halklarn Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Semra Güzel ve Musa Farisoullar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri, Bar Anneleri, yaknlarn kaybedenlerin aileleri, Özgür Kadn Hareketi (TJA), 78liler Dernei, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardmlama ve Dayanma Dernei (TUAY-DER), Demokratik slam Kongresinin (DK) yan sra çok sayda kii katld.

Kürtçenin Kurmanc ve Kirmançk lehçeleriyle Türkçe Örgütlü gücümüzle deerlerimizi koruyacaz, Kalc bir bar hak ve eit özürlülüklerle mümkündür, Bizler yaam uruna ölecek kadar seviyoruz yazl pankartlar salona asld.DEMOKRATK SYASET ESASIYLA çALIACAIZ

HDP Diyarbakr l Ebakan Zeyyat Ceylan, halkla birlikte mücadele edeceklerini belirterek, Zahmet ve zorluk gördük. Kurumlarmz kapatld ama bizler yeni kurumlarmz ve halkmzla buradayz. Annelerimizin mücadelesi önünde saygyla eiliyorum. Bar, özgürlük ve onurlu bir yaam isteyenlere layk olmalyz. Daha büyük bedeller ödememek için mücadele edeceiz. Demokratik siyaset esasyla çalacaz. Bu irademiz baarl olacak. Onlarn isteklerine layk olacaz.

KÜRT HALKI RADESZL KABUL ETMED

DTK Ebakan Berdan Öztürk de, çöktürme plan dedikleri bir planla Kürt halkna saldrdlar, ama anneler ve gençlerin öncülüünde bu amaçlarn boa çkardlar. Bedeli ne olursa olsun Kürt halk mücadelesini sürdüreceini göstermitir. Karmzdaki düman ahlak ve vicdandan yoksundur. Halkmz 4 parça Kürdistanda kimlii ve varl için ar bedeller veriyor. Her zaman ba dik olacaz. Baar Kürt halknndr.

Konumalarn ardndan faaliyet raporu okundu. Delegelerin katlmyla yaplan seçimlerde, MEBYA-DER ebakanlna Yüksel Almas ve Mustafa Uyguner seçildi.

Ana Sayfaya Git