Mebya-Der kongresi!

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), 1’inci Olağan Kongresini Demirok Tesislerinde gerçekleştirdi.

Mebya-Der kongresi!

Kongreye, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Semra Güzel ve Musa Farisoğulları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe örgütleri, Barış Anneleri, yakınlarını kaybedenlerin aileleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), 78’liler Derneği, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik İslam Kongresinin (DİK) yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Kürtçe’nin Kurmancî ve Kirmançkî lehçeleriyle Türkçe “Örgütlü gücümüzle değerlerimizi koruyacağız”, “Kalıcı bir barış hak ve eşit özürlülüklerle mümkündür”, “Bizler yaşamı uğruna ölecek kadar seviyoruz” yazılı pankartlar salona asıldı.'DEMOKRATİK SİYASET ESASIYLA ÇALIŞACAĞIZ’

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, halkla birlikte mücadele edeceklerini belirterek,  "Zahmet ve zorluk gördük. Kurumlarımız kapatıldı ama bizler yeni kurumlarımız ve halkımızla buradayız. Annelerimizin mücadelesi önünde saygıyla eğiliyorum. Barış, özgürlük ve onurlu bir yaşam isteyenlere layık olmalıyız. Daha büyük bedeller ödememek için mücadele edeceğiz. Demokratik siyaset esasıyla çalışacağız. Bu irademiz başarılı olacak. Onların isteklerine layık olacağız."

'KÜRT HALKI İRADESİZLİĞİ KABUL ETMEDİ'

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk de, "Çöktürme planı dedikleri bir planla Kürt halkına saldırdılar, ama anneler ve gençlerin öncülüğünde bu amaçlarını boşa çıkardılar. Bedeli ne olursa olsun Kürt halkı mücadelesini sürdüreceğini göstermiştir. Karşımızdaki düşman ahlak ve vicdandan yoksundur. Halkımız 4 parça Kürdistan'da kimliği ve varlığı için ağır bedeller veriyor. Her zaman başı dik olacağız. Başarı Kürt halkınındır."

Konuşmaların ardından faaliyet raporu okundu. Delegelerin katılımıyla yapılan seçimlerde, MEBYA-DER eşbaşkanlığına Yüksel Almas ve Mustafa Uyguner seçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz