Mehmetçiği ısıtacak jest

AK Parti Çüngüş İlçe Kadın Kolları Başkanı Refika Demirpençe öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, sınır hattında vatan görevini yapan Mehmetçiğin üşememesi için askeri kamuflaja uygun haki renkli bere ve atkı ördü.

Haberler 01.01.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karakaya Baraj lojmanlarnda ikamet eden kadnlar, AK Parti çüngü Kadn Kollar Bakan Refika Demirpençe öncülüünde bir araya gelerek günlerce atk ve bere ördü. Malzemeleri kendi imkanlar ile temin eden kadnlar, el birlii ile ördükleri atk ve bereleri snr bölgesinde görev yapan askerlere göndermek üzere AK Parti Diyarbakr l Bakanlna teslim etti.

Askerlerimiz üümesin

Vatan nöbeti tutan askerlerin üümemesi için kadnlarla böyle bir çalma yaptklarn belirten Refika Demirpençe, nasl bir katk sunacaklarn düündüklerini ve bu fikrin olutuunu ifade etti. Demirpençe, Askerlerimiz bizim evlatlarmz, onlar bizler rahat ve huzur içinde olalm diye karda kta nöbet tutup vatan bekliyor. Bizim de evlatlarmz var, hiçbir anne evladnn üümesini istemez, gerekirse bedenini yorgan yapar ama evladna kyamaz. Bizler de Mehmetçiin anneleri, baclar olarak onlara duamzn dnda ne yapabiliriz diye düündük. Az da olsa manen yanlarnda olduumuzu, onlar unutmadmz anmsatmak için ben ve kadn arkadalarm atk ve bere örerek askerlerimize göndermek istedik dedi.

Kadnlar tarafndan örülen atk ve bereler snr birliklerinde görev yapan Mehmetçie ulatrlmak üzere AK Parti Diyarbakr Kadn Kollar Bakanlna teslim edildi.

Ana Sayfaya Git