Meteoroloji: Tropik fırtınanın yönü değişti

METEOROLOJİ Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, "Bilindiği üzere ülkemizin kıyı Ege kısımları ile Marmara'nın batısında etkili olması beklenen tropik fırtına, bugün yapılan son tahminlerde hareket yönünün değişerek Mora Yarımadası üzerinden Ege Denizi üzerine kadar gelmesi ve şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yönelmesi tahmin ediliyor" dedi.

Haberler 30.09.2018 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Cokun, ky Ege ksmlar ile Marmarann batsnda etkili olmas beklenen Tropik Frtna ile ilgili yazl açklama yapt. Frtnann hareket yönünü deitireceini bildiren Cokun, açklamasnda u ifadelere yer verdi:

FIRTINA YÖN DETRD

Ülkemizin bat kylarn yarn(bugün) sabah saatlerinden itibaren etkilemesi beklenilen Orta Akdenizde oluan tropik frtnan yaplan son tahminlerde hareket yönünün deierek, Mora Yarmadas üzerinden Ege Denizi üzerine kadar gelmesi ve iddetini ksmen azaltarak kuzeye yönelmesi tahmin ediliyor. Bu sebeple Marmarann bats ve Ky Egede beklenilen rüzgar iddeti ve ya miktarnn bir miktar azalmas bekleniyor. Mula, Aydn, zmir ve Balkesirin bat ky ilçeleri, çanakkale ve Edirnede Pazar günü rüzgar hznn 70-90 km/saat, ya miktarnn ise mekrekareye 50-75 kg civarnda gerçekleecei, ancak Ege denizinde açklarda rüzgar hznn 100 km/saat ve üzerinde esecei, yan ise metrekareye 100 kg üzerinde meydana gelecei tahmin ediliyor. Bu tür frtnalarn, yön ve iddeti deiebildiinden Meteoroloji Genel Müdürlüümüz tarafndan anlk olarak takip edilmektedir. Özellikle çiftçilerimize, denizcilerimize, balkçlarmz ve bölgedeki vatandalarmz ile yetkililere; yaptmz uyarlar takip etmelerini, dikkatli ve tedbiri elden brakmamalarn öneriyoruz.

Ana Sayfaya Git