Mevlit Kandili İdrak edildi!

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in(s.a.v) dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid Kandili dün gece, dualarla idrak edildi.

Haberler 18.10.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeryüzüne Alemlere rahmet olarak gönderilen slam Peygamberi Hz. Muhammet (s.a.v)in doumnun sene-i devriyesi nedeniyle dün gece, slam dünyasnda olduu gibi ülkenin dört bir yannda, dualar ve salavatlarla idrak edildi.

Salgn hastalkla mücadele hususunda gereken tüm tedbirlere riayet edilerek gerçekletirilen programlara vatandalar youn ilgi gösterdi. Programlarda Kuran- Kerim okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi. Peygamber Efendimizin Hz. Muhammedin insanla getirdii rahmet yüklü mesajlar aktarld.

CAM DOLDU TATI

slamn beinci hareme-i erifi olarak kabul edilen Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camide gerçekletirilen Mevlit Kandili gecesi programnda l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, hütbe verdi. Programda okunan mevlid-i erif sonrasnda, camiye gelen vatandalar, cami bahçesi ve çevresinde kandil simidi, lokum ve eker datt. Younluk sebebiyle caminin içi dolarken, bir çok kii de cami dnda namaz klp, dualar etti.

HTYAç SAHPLER

Buarada, Diyarbakr Umut Kervan Dernei, Peygamberimizin dünyaya terifinin 1449uncu yl dönümü nedeniyle yüzlerce aileye gda, ekmek ve krmz et yardmnda bulunarak muhtaç ve madur ailelerin yüzünü güldürdü. Mevlid Kandili münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere ekmek, gda paketi ve krmz et yardmnda bulunan Diyarbakr Umut Kervan Dernei, hayr dualar ald.

YARDIMLAR DAITILDI

Yaptklar çalmay baçlarn ve hayrseverlerin yardmlaryla her yl geleneksel haline getirdiklerini belirten Diyarbakr Umut Kervan Bakan ahin Elelçi, Umut Kervan olarak mübarek Mevlid Kandili münasebetiyle bizde kaytl olan yüzlerce madur aile, Allahn Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya terif ettii bu mübarek ve erefli günde Umut Kervan olarak baçlar ve hayrseverlerin bize vermi olduklar gda, ekmek ve krmz eti; madur, muhtaç ve kimsesiz ailelere ulatrmak amacyla bugüne binaen datmn yaptk. nsanln karanlkta olduu bir dönemde her iki cihan günei dediimiz insanln kurtarcs ve Müslümanlarn rehberi olan Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya geliinin yl dönümünün münasebetiyle bugüne binaen bizde Allah Resulünün hem efaatini hem de Allahn rahmetini, bereketi ve inayetini yalnz yaayan ve dier muhtaç olan ailelerimizin dualarn almak amacyla çalmamz gerçekletirdik. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git