Mevlit Kandili İdrak edildi!

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in(s.a.v) dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid Kandili dün gece, dualarla idrak edildi.

Mevlit Kandili İdrak edildi!

Yeryüzüne Alemlere rahmet olarak gönderilen İslam Peygamberi Hz. Muhammet (s.a.v)'in doğumnun sene-i devriyesi nedeniyle dün gece, İslam dünyasında olduğu gibi ülkenin dört bir yanında, dualar ve salavatlarla idrak edildi.

Salgın hastalıkla mücadele hususunda gereken tüm tedbirlere riayet edilerek gerçekleştirilen programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programlarda Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve dualar edildi. Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed'in insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlar aktarıldı.

CAMİ DOLDU TAŞTI

İslam'ın beşinci hareme-i şerifi olarak kabul edilen Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami'de gerçekleştirilen "Mevlit Kandili" gecesi programında İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, hütbe verdi. Programda okunan mevlid-i şerif sonrasında, camiye gelen vatandaşlar, cami bahçesi ve çevresinde kandil simidi, lokum ve şeker dağıttı. Yoğunluk sebebiyle caminin içi dolarken, bir çok kişi de cami dışında namaz kılıp, dualar etti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ

Buarada,  Diyarbakır Umut Kervanı Derneği, Peygamberimizin dünyaya teşrifinin 1449'uncu yıl dönümü nedeniyle yüzlerce aileye gıda, ekmek ve kırmızı et yardımında bulunarak muhtaç ve mağdur ailelerin yüzünü güldürdü. Mevlid Kandili münasebetiyle ihtiyaç sahibi ailelere ekmek, gıda paketi ve kırmızı et yardımında bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Derneği, hayır duaları aldı.

 YARDIMLAR DAĞITILDI

Yaptıkları çalışmayı bağışçıların ve hayırseverlerin yardımlarıyla her yıl geleneksel haline getirdiklerini belirten Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, "Umut Kervan olarak mübarek Mevlid Kandili münasebetiyle bizde kayıtlı olan yüzlerce mağdur aile, Allah'ın Resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrif ettiği bu mübarek ve şerefli günde Umut Kervanı olarak bağışçılar ve hayırseverlerin bize vermiş oldukları gıda, ekmek ve kırmızı eti; mağdur, muhtaç ve kimsesiz ailelere ulaştırmak amacıyla bugüne binaen dağıtımını yaptık. İnsanlığın karanlıkta olduğu bir dönemde her iki cihan güneşi dediğimiz insanlığın kurtarıcısı ve Müslümanların rehberi olan Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)  dünyaya gelişinin yıl dönümünün münasebetiyle bugüne binaen bizde Allah Resulünün hem şefaatini hem de Allah'ın rahmetini, bereketi ve inayetini yalnız yaşayan ve diğer muhtaç olan ailelerimizin dualarını almak amacıyla çalışmamızı gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler