Mevlüt Çavuşoğlu’nun olay açıklamaları

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Haberler 24.08.2016 - 13:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili bir açıklama yaptı. çavuşoğlu PYD ve Salih Müslimin operasyondan rahatsız olmasıyla ilgili olarak da Siz DAEŞle savaşmıyor muydunuz, niye rahatsız oldunuz? Asıl olarak orada ne olduğu değil sizin ne olacağınızdır dedi.

çavuşoğlunun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bugün DEAŞa karşı yaptığımız mücadele son derece ortada. koalisyonlara da destek veriyoruz. DAEŞ son zamanlarda saldırılarını arttırdı, en son Gaziantepteki terör saldırısı. Orada kullanılan canlı bomba da bir çocuk. Bu terör örgütlerinin hiçbir ilkesi yok, anlayışı yok. Suriyenin öbür taraftan DAEŞin gönderdiği mermiler Kilisi hedef alıyordu. Bu arada DAEŞ bu silahları nereden buluyor? Kim veriyor bu silahları? Hadi Irakta aldıkları silah diyelim aradan 2 sene geçti DAEŞin hiç silahı azalmıyor. Bu operasyonların amacı DAEŞ terör örgütünün sınırımızın öbür tarafında temizlemektir, kuzeyden güneye doğru süpürmektir. Tanklarımız aynı şekilde, elimizdeki tüm imkanlarla mücadeleyi sürdürüyoruz. Özgür Suriye ordusu ve ılımlı muhalefet de oraya girdi. TSKnın faaliyetleri planlandığı gibi şu anda aksamadan devam ediyor. Hava desteği koalisyonla birlikte çalışıyor. PKK, YPG ile de mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ankaradaki eylemin sorumlusu Suriyedeki PYD kamplarından geldi. Salih Müslim, ya da YPG, PYD neden rahatsız oluyor? Onlar DAEŞle mücadele etmiyorlar mıydı? Esasen kendilerine teşekkür ediyoruz, itiraf ediyorlar, benim derdim DAEŞle değil, ben burada Kürt devleti kurmak istiyorum diyor. Dolayısıyla PYDnin gizli ajandası ortada. Bu demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları bir an evvel Fıratın doğusuna geçmelidir, aksi takdirde biz Türkiye olarak gereğini yaparız. Zaten ABDde de bunun sözünü verdi. Sen burada ne yapılacağını değil sana ne olacağını düşünmelisin.

Bizim amacımız bataklığı kurutmaktır. Senin ajandan buysa sen de korkabilirsin. Silahı bırakacaksan, Suriyenin bütünlüğünü savunuyorsan bu operasyondan rahatsız olmamalısın. Boşalan bölgelerde kim yaşıyorsa, oralar onlarındır. YPG, PKK orada zorla göçe tabi tuttular. Gittikleri her yerde Arap, Türkmen ve diğer unsurları ve kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri göçe zorlamıştır. Orada yaşayan insanlar burada yaşamaya devam edecek, kendi şehirlerinde özgür olarak yaşayacaklardır. Dışarıdan başka insanlar buraya yerleştirilmeyecektir. Dün akşam sosyal medyada Antalyadaki maçla ilgili sayın Putin ile sayın Erdoğanın birlikte maç izleyeceği haberi yer aldı. Şu anda bir bilgi yok. Ama çok iyi olur. Bu dostluk maçına Ruslar da, Türkler de önem veriyor. İki liderin katılması çok anlamlı olur. Biz her ihtimale karşı Rus Büyükelçisini aradık, ama henüz böyle bir teyit yok.

Ana Sayfaya Git