Mevlüt Çavuşoğlu’nun olay açıklamaları

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun olay açıklamaları

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu PYD ve Salih Müslim'in operasyondan rahatsız olmasıyla ilgili olarak da "Siz DAEŞ'le savaşmıyor muydunuz, niye rahatsız oldunuz? Asıl olarak orada ne olduğu değil sizin ne olacağınızdır" dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bugün DEAŞ'a karşı yaptığımız mücadele son derece ortada. koalisyonlara da destek veriyoruz. DAEŞ son zamanlarda saldırılarını arttırdı, en son Gaziantep'teki terör saldırısı. Orada kullanılan canlı bomba da bir çocuk. Bu terör örgütlerinin hiçbir ilkesi yok, anlayışı yok. Suriye'nin öbür taraftan DAEŞ'in gönderdiği mermiler Kilis'i hedef alıyordu. Bu arada DAEŞ bu silahları nereden buluyor? Kim veriyor bu silahları? Hadi Irak'ta aldıkları silah diyelim aradan 2 sene geçti DAEŞ'in hiç silahı azalmıyor. Bu operasyonların amacı DAEŞ terör örgütünün sınırımızın öbür tarafında temizlemektir, kuzeyden güneye doğru süpürmektir. Tanklarımız aynı şekilde, elimizdeki tüm imkanlarla mücadeleyi sürdürüyoruz. Özgür Suriye ordusu ve ılımlı muhalefet de oraya girdi. TSK'nın faaliyetleri planlandığı gibi şu anda aksamadan devam ediyor. Hava desteği koalisyonla birlikte çalışıyor. PKK, YPG ile de mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ankara'daki eylemin sorumlusu Suriye'deki PYD kamplarından geldi. Salih Müslim, ya da YPG, PYD neden rahatsız oluyor? Onlar DAEŞ'le mücadele etmiyorlar mıydı? Esasen kendilerine teşekkür ediyoruz, itiraf ediyorlar, "benim derdim DAEŞ'le değil, ben burada Kürt devleti kurmak istiyorum" diyor. Dolayısıyla PYD'nin gizli ajandası ortada. Bu demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları bir an evvel Fırat'ın doğusuna geçmelidir, aksi takdirde biz Türkiye olarak gereğini yaparız. Zaten ABD'de de bunun sözünü verdi. Sen burada ne yapılacağını değil sana ne olacağını düşünmelisin.

Bizim amacımız bataklığı kurutmaktır. Senin ajandan buysa sen de korkabilirsin. Silahı bırakacaksan, Suriye'nin bütünlüğünü savunuyorsan bu operasyondan rahatsız olmamalısın. Boşalan bölgelerde kim yaşıyorsa, oralar onlarındır. YPG, PKK orada zorla göçe tabi tuttular. Gittikleri her yerde Arap, Türkmen ve diğer unsurları ve kendisi gibi düşünmeyen Kürtler'i göçe zorlamıştır. Orada yaşayan insanlar burada yaşamaya devam edecek, kendi şehirlerinde özgür olarak yaşayacaklardır. Dışarıdan başka insanlar buraya yerleştirilmeyecektir. Dün akşam sosyal medyada Antalya'daki maçla ilgili sayın Putin ile sayın Erdoğan'ın birlikte maç izleyeceği haberi yer aldı. Şu anda bir bilgi yok. Ama çok iyi olur. Bu dostluk maçına Ruslar da, Türkler de önem veriyor. İki liderin katılması çok anlamlı olur. Biz her ihtimale karşı Rus Büyükelçisini aradık, ama henüz böyle bir teyit yok.

Kaynak: Diyarbakır Söz