Mezarlık ziyareti

Diyarbakır'da vatandaşlar bayram sabahı mezarlıklara akın etti.

Haberler 25.08.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Mardinkap Asri Mezarl her bayram olduu gibi bu bayram da yaknlarn kaybedenlerle doldu tat. Bayram namaz sonras vatandalar mezarla akn etti. Yaknlarn ziyaret eden vatandalar mezar balarnda dua edip, Kuran Kerim okudu. Mezarlkta bulunan çemelerden su alarak, mezar talarn ykayp mezarlklar sulayan vatandalar, gözyalar içerisinde ölen yaknlar için dua etti. Kentte mezarlklara giden yollarda trafik younluu yaand.

BAYRAM NAMAZI SONRASI

Aile kabristann ziyarete gelen Ali Haydar Canl her bayram namazndan sonra mezarlklara ziyaret edip Yasini erif okutulduunu belirtti. Canl, Kurban Bayram herkes için hayrl uurlu olsun, devletimiz, milletimiz, kahraman ordularmz Allah karada, denizde, havada mansur ve muzaffer zafer eylesin, emniyet kuvvetlerimizin gücünü artrsn, millet içinde huzur ve sükunet içinde yaamasn temenni ediyorum. Uzaktan mektup göndermek baka kendisiyle görümek baka her Perembe günü mezarl ziyaret ederiz ki onlar da bizi görsünler dedi.

Bir dier ziyaretçilerden Mehmet alolu bayramlarn dostluk, bar, huzur olduunu belirterek ülkedeki huzursuzluun son bulmasn temenni etti. Eiyle aile ziyaretine gelen Adem Sarl ise herkesin bayramn içtenlikle kutladn aktard.

MEZARLIK ZYARET GELENEKTR

Kazadan dolay vefat eden çocuunun mezarn ziyarete gelen Serdar Alta ise bu ziyaretlerin manevi önemine iaret ederek, Elimizden geldiince mezarlk ziyaretine geliriz. Bütün slam aleminin bayramn kutlar, nice bayramlar dilerim. dedi.

Annesinin mezarn ziyarete gelen Kadri Ayla da, vefat eden yaknlarn rahmetle anarak, Eski bayramlar kalmad. Komu bile komuya gitmekten aciz duruma gelmi. Eskiden bayramlar daha güzeldi. Buna ramen örf ve adetlerimizi yerine getirmeye çalyoruz. Gelecek nesillere örnek olmaya çalyoruz. Herkesin bayramn kutlarm. Bayramn tüm slam alemine, devletimize ve milletimize hayrl olmasn temenni ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git