Görüş Bildir

Mezarlık ziyareti

Diyarbakır'da vatandaşlar bayram sabahı mezarlıklara akın etti.

Mezarlık ziyareti

Diyarbakır Mardinkapı Asri Mezarlığı her bayram olduğu gibi bu bayram da yakınlarını kaybedenlerle doldu taştı. Bayram namazı sonrası vatandaşlar mezarlığa akın etti. Yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar mezar başlarında dua edip, Kur’anı Kerim okudu. Mezarlıkta bulunan çeşmelerden su alarak, mezar taşlarını yıkayıp mezarlıkları sulayan vatandaşlar, gözyaşları içerisinde ölen yakınları için dua etti. Kentte mezarlıklara giden yollarda trafik yoğunluğu yaşandı.

BAYRAM NAMAZI SONRASI

Aile kabristanını ziyarete gelen Ali Haydar Canlı her bayram namazından sonra mezarlıklara ziyaret edip Yasin’i Şerif okutulduğunu belirtti. Canlı, “Kurban Bayramı herkes için hayırlı uğurlu olsun, devletimiz, milletimiz, kahraman ordularımızı Allah karada, denizde, havada mansur ve muzaffer zafer eylesin, emniyet kuvvetlerimizin gücünü artırsın, millet içinde huzur ve sükunet içinde yaşamasını temenni ediyorum. Uzaktan mektup göndermek başka kendisiyle görüşmek başka her Perşembe günü mezarlığı ziyaret ederiz ki onlar da bizi görsünler” dedi.

Bir diğer ziyaretçilerden Mehmet Şalıoğlu bayramların dostluk, barış, huzur olduğunu belirterek ülkedeki huzursuzluğun son bulmasını temenni etti. Eşiyle aile ziyaretine gelen Adem Sarıl ise herkesin bayramını içtenlikle kutladığını aktardı.

MEZARLIK ZİYARETİ GELENEKTİR

Kazadan dolayı vefat eden çocuğunun mezarını ziyarete gelen Serdar Altaş ise bu ziyaretlerin manevi önemine işaret ederek, "Elimizden geldiğince mezarlık ziyaretine geliriz. Bütün İslam aleminin bayramını kutlar, nice bayramlar dilerim." dedi.

Annesinin mezarını ziyarete gelen Kadri Ayla da, vefat eden yakınlarını rahmetle anarak, "Eski bayramlar kalmadı. Komşu bile komşuya gitmekten aciz duruma gelmiş. Eskiden bayramlar daha güzeldi. Buna rağmen örf ve adetlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Gelecek nesillere örnek olmaya çalışıyoruz. Herkesin bayramını kutlarım. Bayramın tüm İslam alemine, devletimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi