"Mezopotamya" markası hayata geçiriliyor

Dünyanın en büyük turizm destinasyonlarından olacak Mezopotamya'nın tanıtım stratejisi ve eylem planı, Bakanlar Varank ile Ersoy'un katılımıyla düzenlenecek tanıtım töreniyle duyurulacak

Haberler 26.06.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAP Bölge Kalknma daresi Bakanl, Dicle, Karacada ve pekyolu Kalknma ajanslarnn i birliinde, Güneydou Anadolu Bölgesindeki illerin zengin kültürel mirasn turizme kazandrma ve bölgesel kalknmay salamak amacyla balatlan GAP Bölgesi Turizm Tantm ve Markalama Projesi, Mezopotamya adyla küresel bir kimlie dönüüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlndan yaplan açklamaya göre, saysz medeniyete ev sahiplii yapan Anadolu topraklarndan, Türkiyenin destinasyon odakl ilk bölgesel turizm markas, Mezopotamya douyor.

GAP Bölge Kalknma daresi Bakanl ile Dicle, Karacada ve pekyolu Kalknma ajanslarnn i birliinde, Adyaman, Batman, Diyarbakr, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, anlurfa ve rnakn zengin kültürel mirasn turizme kazandrma ve bölgesel kalknmay salamak amacyla balatlan GAP Bölgesi Turizm Tantm ve Markalama Projesi, Mezopotamya adyla küresel bir kimlik kazanacak.

Açkhava müzesi görünümüyle sadece Türkiyenin deil, tüm dünyann en büyük turizm destinasyonlarndan biri olacak Mezopotamyann tantm stratejisi ve eylem plan, anlurfa Arkeoloji Müzesinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoyun katlmyla düzenlenecek tantm töreniyle duyurulacak.

GAP Bölgesi Turizm Odakl Tantm ve Markalama Projesi olarak balatlan projeyle, bölgenin tüm illerinin bütüncül bir yaklamla markalatrlarak, sürdürülebilir bir turizm destinasyonu oluturulmas hedefleniyor.

LKLERN VE ENLERN BÖLGES

Strateji kapsamnda bölgedeki 9 ilin kültürel deerlerinin yanstld bir logo hazrlanarak Mezopotamyann bir bölge olmaktan çok bir marka olarak konumlandrlmas amaçland.

Topyekün bölgesel bir tantmn hedeflendii strateji kapsamnda, yerleik hayatn ve uygarln ortaya çkt, dünyann birçok ilki ve enine ev sahiplii yapan Mezopotamyay Türkiye ve dünyada mutlaka görülmesi gereken yerler listelerine dahil etmek nihai hedef olarak belirlendi.

Ana Sayfaya Git