Midyatlı esnafın bayrak hassasiyeti

Mardin'in Midyat ilçesinde esnaf Efe, iş yerindeki asılı Türk bayrağını indirmeye çalışan kişiye engel oldu.

Haberler 08.08.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Midyat ilçesinde esnaf Velit Efe, i yerindeki asl Türk bayran indirmeye çalan kiiye engel oldu.

Alnan bilgiye göre, Mardin Caddesinde büfe ileten 44 yandaki Efe, i yerine gelip döner satn almak isteyen ve daha önce hiç görmedii ahsn vitrinde asl Türk bayran iaret ederek Bu Türk bayran neden asyorsun? Tük bayra olduunu bilseydim girmezdim, alveri yapmazdm. diye tepki gösterdiini söyledi.

Müterisine bu ülkede tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet olduunu söylediini ve dar çkmasn istediini aktaran Efe, ancak söz konusu kiinin eliyle uzanarak bayra indirmeye kalktn vurgulad. Efe, öyle konutu:

Bayra indirecei srada bir tokat attm, yere yld. Dar çkardm srada elindeki telefonla bir yerleri arayarak, Seninle iimiz bitmedi. dedi. Bunun üzerine sinirlenip, birkaç tekme vurdum kaçp gitti. Ardndan durumu cep telefonuyla polise ilettim. Türk bayrana dilini uzatt, ben de dayanamadm. Toplanan esnafa bayraa saygszlk yaptn söylemedim. Söylemi olsaydm linç ederlerdi.

- Midyat kartrmak istiyorlar

Bayraa dil uzatt için dayanamayp tokat attn aktaran Efe, unlar söyledi:

Ülkemizde farkl din, dil, rk ve mezhepten yaayan insan var. Midyatta Türkü, Kürtü, Arap, çerkezi, Müslüman ve Süryanisi herkes birlikte yayor. Burada hepimiz kardeiz. Türk bayra hepimizin bayradr. Bu tür provokasyoncular Midyat kartrmak istiyorlar. Herkes duyarl olsun.

Mahalle sakini Bilal A. olay duyar duymaz geldiine dikkati çekerek Bayrak hepimizin bayradr. Hepimiz ayn bayrak altnda yayoruz. dedi.

Midyat lçe Emniyet Müdürlüü ekipleri yapt çalma sonucunda zanl M.N.Ky enköy Mahallesinde bir araçta gözaltna ald.

Zanlnn emniyetteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git