Görüş Bildir

Midyatlı esnafın bayrak hassasiyeti

Mardin'in Midyat ilçesinde esnaf Efe, iş yerindeki asılı Türk bayrağını indirmeye çalışan kişiye engel oldu.

Midyatlı esnafın bayrak hassasiyeti

Mardin'in Midyat ilçesinde esnaf Velit Efe, iş yerindeki asılı Türk bayrağını indirmeye çalışan kişiye engel oldu.

Alınan bilgiye göre, Mardin Caddesi'nde büfe işleten 44 yaşındaki Efe, iş yerine gelip döner satın almak isteyen ve daha önce hiç görmediği şahsın vitrinde asılı Türk bayrağını işaret ederek "Bu Türk bayrağını neden asıyorsun? Tük bayrağı olduğunu bilseydim girmezdim, alışveriş yapmazdım." diye tepki gösterdiğini söyledi.

Müşterisine bu ülkede tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet olduğunu söylediğini ve dışarı çıkmasını istediğini aktaran Efe, ancak söz konusu kişinin eliyle uzanarak bayrağı indirmeye kalkıştığını vurguladı. Efe, şöyle konuştu:

"Bayrağı indireceği sırada bir tokat attım, yere yığıldı. Dışarı çıkardığım sırada elindeki telefonla bir yerleri arayarak, 'Seninle işimiz bitmedi.' dedi. Bunun üzerine sinirlenip, birkaç tekme vurdum kaçıp gitti. Ardından durumu cep telefonuyla polise ilettim. Türk bayrağına dilini uzattı, ben de dayanamadım. Toplanan esnafa bayrağa saygısızlık yaptığını söylemedim. Söylemiş olsaydım linç ederlerdi."

- "Midyat'ı karıştırmak istiyorlar"

Bayrağa dil uzattığı için dayanamayıp tokat attığını aktaran Efe, şunları söyledi:

"Ülkemizde farklı din, dil, ırk ve mezhepten yaşayan insan var. Midyat'ta Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Müslüman'ı ve Süryani'si herkes birlikte yaşıyor. Burada hepimiz kardeşiz. Türk bayrağı hepimizin bayrağıdır. Bu tür provokasyoncular Midyat'ı karıştırmak istiyorlar. Herkes duyarlı olsun."

Mahalle sakini Bilal A. olayı duyar duymaz geldiğine dikkati çekerek "Bayrak hepimizin bayrağıdır. Hepimiz aynı bayrak altında yaşıyoruz." dedi.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışma sonucunda zanlı M.N.K'yı Şenköy Mahallesi'nde bir araçta gözaltına aldı.

Zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi