Midyatlılar talepte bulununca yetkililer hareke geçti

Mardin’in Midyat ilçesinde bir kısım sivil toplum kuruluşu tarafından iki alimin türbesinin bulunduğu alanın rehabilite edilmesi istenince Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın talimatıyla çalışmalar başladı.

Haberler 01.10.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elence Mahallesi ve Yayvantepe Mahallesi arasnda bulunan ve özellikle Nisan aynda yüzlerce vatandan ziyaret için gittii, halk arasnda Ahe Besa türbeleri olarak bilinen alan, yaplan giriimlerin ardndan hem restore edilmesi hem de çevre düzenlemesi yaplmas için ilk incelemeler balad.

AHAL STEYNCE

Mardin Büyükehir Belediyesine bal çevre Koruma Daire Bakan Füsun Karaboa, l Orman letme Müdürü Siyamed Kaya, Türkiye Gençlik Vakf Midyat temsilcisi Zeki çiçek, Midyat Seyitler Dernei Bakan Selim Yldz, Midyat Gençlik Dernei Bakan Feyaz Doanay, Ziraat Mühendisi Serdar Acar, peysaj uzmanlar ve vatandalarn hazr bulunduu incelemelerde yaplacak çalmalar deerlendirildi. Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Mustafa Yamann talimatlar dorultusunda incelemelerde bulunmak üzere geldiklerini ifade eden çevre Koruma Daire Bakan Karaboa, Talepleri, özellikle burann ihtiyaçlarn analiz etmek için buradayz dedi.

TÜRBENN çEVRES

ki önemli zatn türbesinin bulunduunu belirten Elence Mahalle Muhtar Mithat Deder Millet gelip türbeleri ziyaret ediyor, rnaktan, dilden, Mardinden ve çevresinden gelip ziyaret ediyor. Gelip hem türbeleri ziyaret ediyorlar hem de kendilerine dualar ediyorlar. Burada su çkartlsa, elektrik çekilse çok güzel olur mesire alan olur diye konutu.

Yaplan çalmalarn sonunda alanda su ve elektrik bata olmak üzere, oturma ve yürüyü alanlarnn yaplmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git