Görüş Bildir

Midyatlılar talepte bulununca yetkililer hareke geçti

Mardin’in Midyat ilçesinde bir kısım sivil toplum kuruluşu tarafından iki alimin türbesinin bulunduğu alanın rehabilite edilmesi istenince Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın talimatıyla çalışmalar başladı.

Midyatlılar talepte bulununca yetkililer hareke geçti

Eğlence Mahallesi ve Yayvantepe Mahallesi arasında bulunan ve özellikle Nisan ayında yüzlerce vatandaşın ziyaret için gittiği, halk arasında Ahe Besa türbeleri olarak bilinen alan, yapılan girişimlerin ardından hem restore edilmesi hem de çevre düzenlemesi yapılması için ilk incelemeler başladı.

AHALİ İSTEYİNCE

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Çevre Koruma Daire Başkanı Füsun Karaboğa, İl Orman İşletme Müdürü Siyamed Kaya, Türkiye Gençlik Vakfı Midyat temsilcisi Zeki Çiçek, Midyat Seyitler Derneği Başkanı Selim Yıldız, Midyat Gençlik Derneği Başkanı Feyaz Doğanay, Ziraat Mühendisi Serdar Acar, peysaj uzmanları ve vatandaşların hazır bulunduğu incelemelerde yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman’ın talimatları doğrultusunda incelemelerde bulunmak üzere geldiklerini ifade eden Çevre Koruma Daire Başkanı Karaboğa, "Talepleri, özellikle buranın ihtiyaçlarını analiz etmek için buradayız” dedi.

TÜRBENİN ÇEVRESİ

İki önemli zatın türbesinin bulunduğunu belirten Eğlence Mahalle Muhtarı Mithat Deder “Millet gelip türbeleri ziyaret ediyor, Şırnak’tan, İdil’den, Mardin’den ve çevresinden gelip ziyaret ediyor. Gelip hem türbeleri ziyaret ediyorlar hem de kendilerine dualar ediyorlar. Burada su çıkartılsa, elektrik çekilse çok güzel olur mesire alanı olur" diye konuştu.

Yapılan çalışmaların sonunda alanda su ve elektrik başta olmak üzere, oturma ve yürüyüş alanlarının yapılması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi