Milletin umutları istismar ediliyor!

Toplumda kolay yoldan zengin olma hayali kuranlar bu hayallerine ulaşmak adına "şans oyunları" adı altında kumara bulaştırırken, Yahudi ve Hristiyan kültürü olan Yılbaşı kutlamaları ise, toplumu dejenere ettiği ifade edildi.

Haberler 04.12.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl ylba kutlamalar ad altnda bir çok çirkinlik, münkerat, günah aleni bir ekilde ilenmekte, bu çirkinlikler maalesef dindar halk tarafndan da normal karlanmaktadr. Allaha isyann, günah ve çirkinliin had safhaya ulat bu etkinlikler konusunda halk uyaran limler bunun dinimizde, geleneklerimizde yeri olmadn ifade ettiler.

Hristiyan ve Yahudi deti olan bu kutlamalarn ayn zamanda bir kültürel igal giriimi olduunu vurgulayan TTHADUL ULEMA Genel Bakan Yardmcs Molla Beir imek, bu durumun oluturduu tehlikenin toplumun geleceini tehdit eder boyuta geldiini söylediler. imek, bunun sadece Yahudi ve Hristiyanlara benzemek olmadn, ayn zamanda bir kültür igali olduunu söyledi.

Temiz Toplum Dernei Bakan Bilal Ay, Milli Piyangonun insanlar istismar eden bir adm olduunu belirterek, Gençliin ksa yoldan nasl zengin olabilecei mantyla kandrld, ans oyunlarnn yan sra gelenek haline geldii ve Milli ibaresi kullanlarak sanki milli bir eymi gibi oynatlyor. Milli Piyango milyonlarca insann umutlarn istismar eden bir admdr. dedi.

HABER MERKEZ

Toplumda kolay yoldan zengin olma hayali kuranlar bu hayallerine ulamak adna ans oyunlar ad altnda kumara bulayor. slama göre kesinlikle haram klnan bu tür oyunlar maalesef Milli Piyango adyla devlet tarafndan da oynatlarak tevik ediliyor.

TTHADUL ULEMA Genel Bakan Yardmcs Molla Beir imek, bunun sadece Yahudi ve Hristiyanlara benzemek olmadn, ayn zamanda bir kültür igali olduunu söyledi.

Her yl ylba kutlamalar ad altnda bir çok çirkinlik, münkerat, günah aleni bir ekilde ilenmekte, bu çirkinlikler maalesef dindar halk tarafndan da normal karlanmaktadr. Allaha isyann, günah ve çirkinliin had safhaya ulat bu etkinlikler konusunda halk uyaran limler bunun dinimizde, geleneklerimizde yeri olmadn ifade ettiler.

Ylba kutlamalar

Hristiyan ve Yahudi deti olan bu kutlamalarn ayn zamanda bir kültürel igal giriimi olduunu vurgulayan Molla imek, bu durumun oluturduu tehlikenin toplumun geleceini tehdit eder boyuta geldiini söylediler.

Ylba kutlamalarnn slamda yerinin olmadn vurgulayan imek, Bir yln daha sonuna gelmi bulunuyoruz. Ylba münasebetiyle baz etkinlikler düzenleniyor, hazrlklar yaplyor. Televizyonlarda elence programlar yaplyor. Bütün bunlar gördüümüz zaman dorusu üzülüyoruz. çünkü bütün bunlar bizim dmzda bir kültürün tezahürüdür. nancmzla, kültürümüzle, dinimizle alakas olmayan ve Hristiyanlktan geliyor olsa bile aslnda onlarn kültürüyle de badamayan ylba kutlamalar ad altnda yaplan bütün bu tür programlara kar halkmz dikkatli olmaya davet ediyorum. dedi.

Bu çok ciddi bir fermandr

Yahudi ve Hristiyanlara benzemenin büyük bir tehlike olduuna iaret eden imek, Allah Tel, Ey man edenler, Yahudileri ve Hristiyanlar kendinize dost edinmeyin, onlar ancak birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onlar dost edinirse o onlardandr diye buyuruyor. Bu çok ciddi bir fermandr. Maalesef bugün ylba münasebetiyle ülkemizin her köesinde, hatta son zamanlarda mütedeyyin insanlar bile uursuz, bilinçsizce ylba kutlamalar ad altnda piyango biletleri çekiyorlar. Vitrinlerde buna yönelik noel baba figürleri, indirimler gibi hummal bir hazrln olduunu, insanlarn bunun için hindi aldn, çam aaçlar alp süslediini; tpk Hristiyanlar ve Yahudiler bu ii nasl yapyorsa maalesef ülkemizde de Müslüman toplumun içerisinde bunun kutlandna ahitlik ediyoruz. Ayeti Kerimenin açk fermanna ramen Müslümanlarn bunu yapyor olmas büyük bir tehlikedir. diye konutu.

Onlarn yaptn yapmak bir kültür igalidir

Konumasnn devamnda imek unlar söyledi: Hristiyanlar ve Yahudilere benzemek, onlarn yaptn yapmak her eyden önce bir kültür igalidir. Toplumumuz hakikaten kültürünü, inancn, dinini tanm olsayd bu tür kutlamalarn dinimizde, kültürümüzde, örf ve detimizde hiçbir yerinin olmadn anlar ve bundan kendisini uzak tutard. Bir an önce bunun bilinmesi, bunun toplum tarafndan anlalmasnn gerekli olduunu düünüyoruz. Güya Hazreti sann doumu bahane edilerek kutlama yaplyor. Bu kutlama içerisinde her türlü fuhu, kumar, haram elence, israf, çirkinlikler ve çirkeflikler maalesef sanki meru bir eymi gibi toplum tarafndan kabul edilmi ve kutlanyor.

çki, kumar, fuhu, fal oklar eytan ii pisliktir

Müslümanlarn çirkinliklerden uzak durmas gerektiini kaydeden imek, Allah Tel içki, kumar, fuhu, fal oklar ve buna benzer bu tür etkinliklerde yaplan bütün bunlarn hepsinin eytan ii pislik olduunu tabir ediyor. Allah Tel bunlara eytan ii pisliktir diyor ve bunlardan kaçnn diye emrettii halde maalesef Müslümanlar bunlardan kaçnmyor, halen bu batakln içine düüyorlar. Bundan uzak durmamz lazm. Kumar, içki, fuhu, israf gibi haramlar sadece ylbanda deil her zaman Müslümanlar için haramdr. Özellikle bunlarn Hazreti sann doumu münasebetiyle yaplyor olmas bu günah ikiye katlamaktadr. Bu Peygambere, mukaddesatlara, tahrif edilmemi olan Hristiyanla, slama, Müslümanlara hakarettir. Müslümanlarn bunun farknda olmas gerekir. ifadelerini kulland.

Ne olur bu yanla dümeyelim

Halka çarda bulunan imek, konumasn öyle sürdürdü: Müslümanlar bir yln sonunda ömrünün muhasebesini yapmas lazm Bir sene boyunca ne hatalar, günahlar iledim diyerek bunun muhasebesini yapmas gerekir. Elenceyle, harama bulaarak bunu yapmamas lazm... Asla hiçbir Müslümann ylba bahaneyle hindi kesmesi, yemesi haramdr. çünkü bu Yahudi ve Hristiyanlara tabi olmaktr. Peygamberimiz, Kim kendini bir kavme benzetirse o onlardandr buyuruyor. TTHAD olarak tüm Müslümanlara çarda bulunuyorum; ne olur bu yanla dümeyelim. Birbirimizi, çocuklarmz, kadnlarmz uyaralm. Bu münasebetle alveri yapmak, hindi kesmek, çam süslemek, piyango biletini çekmek her zaman haramdr, bugün çok daha büyük bir haramdr. Bunlardan korunmamz lazm ki Allah bizleri muhafaza etsin.

nsanlarn umutlar istismar ediliyor

Temiz Toplum Dernei Bakan Bilal Ay, kumarn her türlüsüne kar olduklarn ve Milli Piyangonun insanlar istismar eden bir adm olduunu söyledi.

Ay, Biz sadece ylbanda satlan biletleri deil ans oyunu ad altnda her dönem oynatlan kumarn her türlüsüne kar çktmz her platformda dile getiriyoruz. Gençliin ksa yoldan nasl zengin olabilecei mantyla kandrld, ans oyunlarnn yan sra gelenek haline geldii ve Milli ibaresi kullanlarak sanki milli bir eymi gibi oynatlyor. Milli Piyango milyonlarca insann umutlarn istismar eden bir admdr. Bu noktada kumarn devlet eliyle oynatlmasnn yanl olduunu her zaman ifade etmeye devam ediyoruz. dedi.

Özellikle televizyon dizilerde gençlerin çalmadan, emek vermeden zengin olmak, hayat standartlarn yükseltmek için kumar bir araç olarak gösterildiini ifade eden Ay, devletin bu noktada bir an önce adm atmas gerektiini, hassasiyet sahibi olan devlet yetkililerinin bu ie ön ayak olarak devlet eliyle kumar oynatlmasnn önüne geçilmesi gerektiini vurgulad.

Deerlerimize sahip çkmazsak yarn ödeyeceimiz fatura bugün ödediimizden çok daha ar olacak

Ay, Bugün karlatmz tüm problemleri, toplum olarak içerisinde bulunduumuz skntlar irtifa kayb olarak deerlendiriyoruz. Deerlerimizden uzaklatkça ödediimiz faturann her geçen gün büyüdüünü hep beraber müahede ediyoruz. Bugün gençliimizin, geleceimizin kaybolma noktasna geldiini, aile mefhumunun ortadan kaldrlmak istendiini, bunun proje haline getirilmeye çalldn görüyor ve en yüksek sedayla dile getiriyoruz. Ylba meselesi de bundan 20 yl önce filmlerde noel baba, çam aac, hindi yemei gibi baz Hristiyan figürlerin toplumumuza angaje edilmeye çalldn görüyorduk. imdi artk bunlar AVMlerde, sokaklarda, esnaflarn camlarnda, evlerde yerini almaya balad. O gün bir savunma hatt olutursaydk belki de bugün bunlar konumuyor olacaktk. Biz dernek olarak diyoruz ki, dün oluturmadmz savunma hattnn cezasn bugün ödüyoruz. Eer bugün bir müdahalede bulunmazsak, silkelenip inancmza smsk sarlmazsak, bizi biz yapan deerlerimize sahip çkmazsak yarn ödeyeceimiz fatura bugün ödediimizden çok daha ar olacak. diye konutu.

Herkes özeletiri yaparak üzerine düeni yapmaldr

Yaplan dezanformasyonlarn etkisini görmek için bir aratrmaya ihtiyaç olmadn, sokaklarmzda, evlerimizde bunun etkisinin görülebildiini hatrlatan Ay, unlar kaydetti:

Bugün bir lise örencisinin öncelii an, öhret, makam, para olmu. Eer güçlü olursa, para sahibi olursa itibar göreceini düünüyor. çünkü üstünlüün parayla, makamla olduu algs oluturuldu. lkokullarda bile çocuklar inançlarn, deerlerini bilmiyor. Tarihini, akrabalarn bilmiyor. Ama Brezilyadaki takmlarn ilk 11ini sayyor. çünkü zihin oraya kaydrlyor. rtifa kayb dediimiz ey aslnda budur. çocuklarmzn öncelii deiti. Bunun sebebi de bizim önceliklerimizin deimesidir. çocuklarn önüne konulan rol modeller gerçek manada rollerini yerine getirmiyor. Bunun için çocuklarn rol modelleri deiti. Herkes özeletiri yaparak üzerine düeni yapmaldr. Devlet yetkililerinin de yanllarnn farkna vararak uygulamalarn gözden geçirmelidir. Hassasiyet sahibi olan devlet yetkilileri buna ön ayak olmaldr. STK ve kanaat önderlerinin de ban iki elinin arasna alarak nerede yanl yaptn düünmelidir. Nerede yanl yapldnn farkna varamazsak, buna göre doru admlar atamazsak yarn kafamz duvarlara vurmann, dizlerimizi dövmenin bir anlam olmaz.

Ana Sayfaya Git