Mızraklı: "Çocuk eksenli çalışmalar çoğaltılacak"

Sur Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen çocuk çalışmaları formunda açıklamalarda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı, kentte çocuk eksenli çalışmaları çoğaltacaklarını söyledi.

Haberler 12.06.2019 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesinin organizasyon ortaklarndan olduu Sur çocuk enlii kapsamnda çocuk çalmalar formu düzenlendi. Kültür ve Kongre Merkezindeki foruma Bakan Dr. Selçuk Mzrakl, STK temsilcileri ve davetliler katld.

çocuk eksenli projeler

Forum, Sur çocuk enliinin 3 günlük özetinin, atölye ve etkinliklerden enstantanelerin yer ald video gösterimiyle balad. Video gösteriminin ardndan toplantnn açl konumasn yapan Bakan Dr. Selçuk Mzrakl, festivalde emei geçenlere teekkür etti. Festivalin uzun zamandr herkesin ihtiyaç duyduu bir parça gülücük, umut ve sevince vesile olduunu belirten Mzrakl, 6 ay önce kent sözlemesi çalmas yürüttüklerini ve birçok STKnn içinde yer ald çocuk dostu kent çalmasnn yapldn örendiklerini söyledi.

çocuk, kadn ve engelli

çocuk dostu kent çalmasnn kendilerini baya heyecanlandrdn ve umutlandrdn ifade eden Mzrakl, Kentler yerel yönetimlerin seçim arifesinde tarif edilirken, engelsiz, çevreci, kadn ve çocuk dostu kentler gibi birçok kavramla ifade edilir. Bizde o dönemde az dolusu cümleler kurmaya çalyorduk. Fakat pratik süreçler hiçte bu az dolusu cümleler gibi olmuyor. Baladmz andan itibaren bütün hasarl ve travmalarn yaand dönemde duruma teslim olmayp çalm olanlarmzda bulunuyordu. çocuk, kadn ve engelli çalmalarna deer katm birçok arkadamzn önemli eyler biriktirdiine tank olduk. Bu çalmalarn sonucunda Sur çocuk Festivali düzenlendi, bu organizasyondan büyük mutluluk ve heyecan duyduk dedi.

Gelecee dair yatrm çocuktur

Kent sözlemesi planlamasn yaparken, çocuklar için yaanlabilir bir kent balnda çalmalarn çok fazla zenginletiremediklerine deinen Mzrakl, çocuk alannda çalma yürüten STKlarn çabalarnn da kendilerine rehberlik ettiini söyledi. Yerel yönetimler olarak çocuk kenti olacak bir Diyarbakr için bugün ortaya çkacak birikimlerden yararlanacaklarn kaydeden Mzrakl, Umuda ve gelecee dair bir eyler yaplacaksa çocuu merkeze almamz gerekiyor. çocuk eksenli çalmalar çoaltabildiimiz günlerin geleceinin sözünü vermek istiyorum. çocuk ile kadn açsndan oldukça zorlu ve skntl bir dönem yaadk. Halen de ksmen yayoruz. Bu çerçevede zorluk ve skntlar aabildiimiz, çocuk sesi ile gülücüklerinin eksik olmad yarnlar diliyorum. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git