Moral buldular!

Diyarbakır'ın Kayacık köyü Guznak mezrasında rahatsızlanan 4 aylık hamile kadını canları pahasına helikopter ambulansla kurtaran sağlık ekibi, çabalarının Sağlık Bakanı Akdağ tarafından takdir edilmesinin sevincini yaşıyor

Haberler 10.02.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayack köyü Guznak mezrasnda aniden rahatszlanan 4 aylk hamileyi olumsuz hava koullarna ramen kurtarmann mutluluunu yaayan salk ekibi, bu çabalarnn Salk Bakan Recep Akda tarafndan takdir edilmesinin sevincini yayor.

Yolu kardan kapanan Guznak mezrasnda hava koullarnn geçit vermemesi ve köylülerin iki gün süren çabasnn sonuçsuz kalmas üzerine 6 ubat günü salk ekiplerinin hava ambulans ile pisti olmayan, karla kapl, bir taraf uçurum dalk alana inerek hamile Fener Aslann imdadna yetimesi, vatandalarn yan sra Salk Bakan Recep Akdadan da takdir gördü.

Yaplan ilk müdahalenin ardndan 40 dakika süren yolculuk sonras Diyarbakrdaki hastaneye ulatrlan 7 çocuk annesi 35 yandaki Aslan, tedavisinin ardndan taburcu edilirken, salk ekibi ölüm riskini göze alarak görevlerini en iyi ekilde yerine getirmenin gururunu yayor.

Vatandalardan teekkür telefonlar alan salk ekibinin mutluluunu, Bakan Akdadan gelen telefon taçlandrd.

Akdan telefonda, Yaptnz önemli bir i. Biz çok önem veriyoruz. Hamile bir kadnn kanamadan dolay hayatn kaybetmesi hiç tahammül edebileceimiz bir ey deil. Siz de arkadalarnzla baaryla hastay getirdiniz. Ben de teekkür etmek için aradm. Size ve ekibe Allah salk, afiyet versin. ifadeleri, salk ekibinin evkini artrd.

- Devletimizin imkanlaryla vatandalara yardm ediyoruz

Hava ambulansnda kaptan pilot lhan Güler, 34 yldr pilotluk yaptn, corafi durumu zor olan bir bölgede görevlerini severek çaltklarn söyledi.

Güler, vakalar için meteorolojik verileri ve ini yerini deerlendirip, risk alarak uçu yaptklarn dile getirerek, Kulptaki vakada ineceimiz yeri tam olarak bilmiyorduk. Havadan telefonla irtibat kurarak, araziyi inceleyerek müsait olmayan yerlere ini yaptk. Bunlar normal zamanlarda yaplmayacak eyler ama acil durumlarda insan hayat söz konusu olduunda biz kendi hayatmzdan daha çok önem verdiimiz vatandalarmzn hayat için riski göze alyoruz. Devletimizin imkanlaryla vatandalara yardm ediyoruz. ifadelerini kulland.

Bir insann hayatnn kurtulmas ile tüm yorgunluklarn unuttuklarn anlatan Güler, her zaman kendi yaknlarn düünerek empati kurduklarn belirtti.

Güler, insana hizmet etmenin mutluluunu yaamay herkese dileyerek, Bir mezradaki insana ulamak için gayret gösteriyoruz. Daha önce bu imkanlar olmad için insanlar ölümü bekliyordu. diye konutu.

- Son anslar bizdik

Ekipte yer alan Dr. Özgür Korkmaz, acil durumlarda kendi hayatlarn tehlikeye atarak vakaya ulamaya çaltklarn dile getirdi.

Zorlu koullarda çaltklarna iaret eden Korkmaz, Gün doumu ile göreve balyoruz, gün batmna kadar da nöbetimiz devam ediyor. Mesaimiz kimi zaman 17 saate kadar çkyor. dedi.

Korkmaz, Kulptaki hastaya ulama çabalarna ilikin unlar kaydetti:

Komuta merkezinden gelen bildirimin ardndan mezraya ulatk ancak ini yeri yoktu. Her yer karla kaplyd. Pilotlarmzn üstün cesaretiyle küçük bir alana ini yaptk. Hastann durumu kritik olduu için hayatmz tehlikeye atarak müdahale ettik. Son anslar bizdik. Bizi görünce heyecanlandlar, duygulandlar. Hastann ilk muayenesini evin içinde gerçekletirdik. Mutlu oldular, sevindiler. Hastay helikoptere tayp hastaneye getirdik.

- Vatandalardan teekkür telefonlar geliyor

Mesleklerini tüm tehlikelerine ramen severek yaptklarna söyleyen Kormaz, bu ii görev olarak deil, gönül ii olarak gördüklerini vurgulad.

Korkmaz, bu tür görevlerde zor artlar görüp, geri dönmek istemediklerini belirterek, her eyi göze alp o insann hayatn kurtarmak istediklerini kaydetti.

Kendi canmz deil hastann cann düünüyoruz. Hastann mutlu olmas, hayatnn kurtulmas bize de mutluluk kayna oluyor. ifadelerini kullanan Korkmaz, gösterdikleri mücadeleden dolay kendilerini arayarak teekkür eden vatandalar olduunu aktard.

Korkmaz, Vatandalarn telefonda alamas, Sizi izliyoruz demesi her zorluu kolayla dönütürüyor. eklinde konutu.

Bakan Akdadan gelen tebrik telefonundan duyduklar memnuniyeti dile getiren Korkmaz, Salk Bakanmzn bizi aramas bizi mutlu etti. Takdir ve tebrik edilmek güzel bir ey. Bundan sonra da iimizi akla ve evkle yapmaya devam edeceiz. diye konutu.

- Helikopter havada iken doum yaptrmlard

Kanamas olan 4 aylk hamile Fener Aslan olumsuz hava koullarna ramen hastaneye yetitiren Diyarbakr l Hava Ambulans ekibi, 2 yl önce de yine Kulp ilçesine bal Saltuk köyünde yaayan ve dördüncü çocuuna hamile Nafiye Nergisi doum sanclarnn balamas üzerine hastaneye ulatrmak için helikopter ile havalanmt.

Nergisi alan ambulansn havalanmasndan bir süre sonra doum ambulansta gerçekletirilmiti.

Ana Sayfaya Git