Muş’ta kadınlara tefsir dersi

Muş Belediyesinin projeleri arasında yer alan ve kısa süre önce açılışı yapılan bilgi evlerinde çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik etkinliklerin yanı sıra tefsir dersleri de verilmeye başlandı.

Haberler 10.11.2017 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Belediyesi tarafndan hizmete sunulan Sunay ve Muratpaa mahallelerindeki bilgi evlerinde etkinlikler devam ediyor. Her geçen gün farkl alternatiflerle vatandalara hizmet veren bilgi evlerinde, tefsir eitimleri de balad. Mu Alparslan Üniversitesi (MÜ) Öretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kayacan tarafndan verilen eitimde, vatandalar dini konularda bilgilendirildi.

TEFSR DERS

Her hafta çaramba günleri düzenlenecek olan tefsir eitiminin ilki kadnlara yönelik youn katlmla gerçekletirildi. Muratpaa Mahallesi Bilgi Evi konferans salonunda yaplan etkinlie Mu Valisi Aziz Yldrmn ei Selma Yldrm, Belediye Bakan Feyat Asyann ei Suna Asya, kamu kurum amirlerinin eleri ile çok sayda kadn katld. Kuran- Anlamaya Doru etkinliine konumac olarak katlan MÜ Öretim Üyesi Doç. Dr. Murat Kayacan, Kehf suresinin ilk be ayetini ele alarak kadnlara bilgi verdi. Doç. Dr. Kayacan, söz konusu ayetler üzerinden Müslümanlarn geçmiten günümüze Kuran- Kerimi anlamasna deindi.

Yaklak 1,5 saat süren dersin sonunda soru-cevap bölümüne geçildi. Doç. Dr. Kayacan, kadnlarn merak ettii konular bu bölümde açkla kavuturdu.

Verimli geçen etkinliin sonunda memnuniyetlerini dile getiren kadnlar, Belediye Bakan Feyat Asya ve ekibine Mua böylesine faydal bir tesisi ve ortam oluturduklar için teekkür ettiler.

Ana Sayfaya Git