Müşterileriyle tersten konuşuyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde berberlik yapan Aydın Yaman, müşterilerle tersten konuşuyor. İlk başlarda şaşkınlık yaşayan Yaman'ın müşterileri, daha sonra bu duruma alışıyor. Bu özelliğinin farkına ilkokul yıllarında varan Yaman, kitapları da tersten okuyor

Haberler 04.11.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde berberlik yapan Aydn Yaman, dükkanna gelen müterileri ile tersten konuuyor. Karlatklar bu durumu ilk bata garipseyen müteriler, bu duruma bir süre sonra alyor.

Kzltepe ilçesi Koçhisar Mahallesinde yaayan 38 yandaki Aydn Yaman, her eyi tersten okuyup müterileri ile tersten konuuyor. 22 yldr berberlik yapan Yamann bu yeteneini gören müterileri aknlklarn gizleyemiyor. Türkçeyi tersten konuarak müterilerini arlayan Yamann bu halini gören vatandalar bata garipsese de zamanla alyor.

Yeteneini ilkokul yllarnda kefettiini belirten Aydn Yaman, Tersten okuma iine ilkokul 1inci snfta baladm. Ne yazyorsam tersten okuyordum. Her eyi tersten okuyordum. Müterim inanmad ve kitap getirdi. Bana corafyay tersten oku dedi. Hemen ayfaroc dedim. Türkiye dedi, eyikrüt dedim. Öyle kitaba bakarak söylediime inand dedi.

Önce aryorlar, sonra mutlu oluyorlar

Dükkanna gelen müterilerin mutlu olduunu anlatan Yaman, Müterilerim geldii zaman tersten ne yapyorsun dediimde önce aryorlar, ondan sonra çok mutlu oluyorlar. Nasl böyle bir ey becerdin dediler. Ben ilkokuldan baladm, heves olduunu ve merak olduunu söylüyorum. Ne okuduysam tersten okudum, onlar da mutlular. Önce aryorlar, sonra mutlu oluyorlar diye konutu.

9 yldr Yamana tra olan Uur Frat Giden, Aydn aabey bazen espri olsun, ciddiyet olsun hep tersten konuuyor bizimle. Yani adam tersten konumay baaryor. Hzl da okuyabiliyor. Gerçekten biz ona aryoruz. Yani bazen espri yapnca bile bizimle tersten konuuyor, küfür bile etse kendisini anlayamyoruz. Tersten konuabiliyor helal olsun eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git