Munzur Dağları'nın saklı güzelliği: "Kepır Yaylası"

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, bakir güzellikleri ve eşsiz doğasıyla keşfedilmeyi bekleyen 3 bin 377 rakımlı Kepır Yaylası, yemyeşil çayırları, dereleri ve buzul gölleriyle adeta göz kamaştırıyor

Haberler 02.08.2019 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelinin Ovack ilçesinde yer alan 3 bin 377 metre yükseklikteki Kepr Yaylas, yaz aylarnda tertemiz sularn akt dereleri, buzul gölleri ve yeilin onlarca tonuna bürünen çayrlaryla kefedilmeyi bekliyor.

Dou Anadolu Bölgesinde zengin floras, endemik türleri ve yaban hayat varl açsndan dikkati çeken Tuncelinin Ovack ilçesi, yln her mevsimi doal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendine adeta hayran brakyor.

lçedeki Munzur Dalarda yer alan Kepr Yaylas da özellikle ilkbahar ve yaz aylarnda yemyeil çayrlar, çevresi karla kapl buzul gölleri ve dereleriyle görülmeye deer güzellikler sunuyor.

Kepr Yaylas

Yöredeki Gözeler köyüne 30 kilometre uzaklkta bulunan ve kefedilmeyi bekleyen esiz doasyla öne çkan Kepr Yaylasnn güzelliini görmek isteyenler, Munzur Dalar arasnda yaklak 4 saatlik zorlu ve yorucu bir yürüyü gerçekletirerek yaylaya ulayor.

Yaylada çevresi karla kapl buzul göllerini gezip ehrin stresi ve kargaasndan uzakta kamp yaparak doayla iç içe vakit geçirenler, bazen de su scakl 5 ile 10 derece arasnda deien göllerde yüzmenin tadn çkaryor.

Yaz mevsiminin geç gelmesinden dolay ilkbahar ve k mevsiminin bir arada yaand Kepr Yaylasnda, doa harikas mendereslerin bulunduu alanlarda otlayan koyun sürüleri de güzel görüntü oluturuyor.

Ana Sayfaya Git