Müzisyenlerden "davullu zurnalı" bahşiş protestosu

Diyarbakır'da bazı müzisyenler, düğün törenlerinde bahşiş olarak geçersiz döviz verilmesini davul, zurna eşliğinde halay çekerek protesto etti.

Haberler 09.08.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düün salonlarnda çalan müzisyenler bahi olarak geçersiz döviz verilmesine davul ve zurna ile tepki gösterdi.

Merkez Balar ilçesi Göletli Parkta bir araya gelen müzisyenler davul zurna çald, halay çekti.

Sahte dövizleri havaya atarak tepkisini yanstan müzisyenler adna açklama yapan brahim Dadelen, Diyarbakrda düün salonlarnda çalan müzisyenlerin verilen bahile geçindiini söyledi.

Eer ortaya para atlrsa evine bir iki lokma ekmek götürebilecek, ortaya para atlmazsa o gün parasz eve gidecek. Bir de bunun üzerine sahte dolarlar çkt. Sahte dolarlar atlnca o da gitti. Müzisyenler ekonomik sknt nedeniyle bunalma giriyor ifadelerini kullanan Dadelen, müzisyenlerin yaad skntlara deindi.

Dadelen, düün salonu iletmecilerinden ekonomik sorunlarna çare olmas için yevmiye talep ettiklerini dile getirdi.

Buradan bütün Türkiyeye, büyüklerimize duyurmak istiyoruz. Salonlar yevmiye vermeyene kadar bütün arkadalarmzn direnii devam edecektir. Hepimiz dimdik buradayz, yevmiyesiz çalmayacaz. diyen Dadelen, sorunlarnn bir an önce giderilmesini beklediklerini aktard.

Müzisyenlerden Nimetullah Yldz ise insanlarn nianlarnda, düünlerinde müzisyenlerin bu mutlu günlerine ortak olduunu vurgulayarak, buna ramen müzisyenlerin urad hakszla dur demek için bu tepkiyi gösterdiklerini belirtti.

Açklamann ardndan bir süre halay çeken grup daha sonra dald.

Ana Sayfaya Git