Müzisyenlerden "davullu zurnalı" bahşiş protestosu

Diyarbakır'da bazı müzisyenler, düğün törenlerinde bahşiş olarak geçersiz döviz verilmesini davul, zurna eşliğinde halay çekerek protesto etti.

Müzisyenlerden

Diyarbakır'da düğün salonlarında çalışan müzisyenler bahşiş olarak geçersiz döviz verilmesine davul ve zurna ile tepki gösterdi.

Merkez Bağlar ilçesi Göletli Park'ta bir araya gelen müzisyenler davul zurna çaldı, halay çekti.

Sahte dövizleri havaya atarak tepkisini yansıtan müzisyenler adına açıklama yapan İbrahim Dağdelen, Diyarbakır'da düğün salonlarında çalışan müzisyenlerin verilen bahşişle geçindiğini söyledi.

"Eğer ortaya para atılırsa evine bir iki lokma ekmek götürebilecek, ortaya para atılmazsa o gün parasız eve gidecek. Bir de bunun üzerine sahte dolarlar çıktı. Sahte dolarlar atılınca o da gitti. Müzisyenler ekonomik sıkıntı nedeniyle bunalıma giriyor" ifadelerini kullanan Dağdelen, müzisyenlerin yaşadığı sıkıntılara değindi.

Dağdelen, düğün salonu işletmecilerinden ekonomik sorunlarına çare olması için yevmiye talep ettiklerini dile getirdi.

"Buradan bütün Türkiye'ye, büyüklerimize duyurmak istiyoruz. Salonlar yevmiye vermeyene kadar bütün arkadaşlarımızın direnişi devam edecektir. Hepimiz dimdik buradayız, yevmiyesiz çalışmayacağız." diyen Dağdelen, sorunlarının bir an önce giderilmesini beklediklerini aktardı.

Müzisyenlerden Nimetullah Yıldız ise insanların nişanlarında, düğünlerinde müzisyenlerin bu mutlu günlerine ortak olduğunu vurgulayarak, buna rağmen müzisyenlerin uğradığı haksızlığa dur demek için bu tepkiyi gösterdiklerini belirtti.

Açıklamanın ardından bir süre halay çeken grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz