O anne konuştu

PKK'nın kurşunladığı Kurşunlu Camisi önünde ‘Cami yanacağına evim yansaydı’ diyen Gülseher teyze restore edilen camiyi ziyaret etti

Haberler 16.03.2019 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarnca yaklan Kurunlu Camisinin halini görünce Cami yanacana evim yansayd diyen Gülseher Öner, konutu. Öner, Manzaray gördüümüzde çok kötü olduk. Ben de o zaman keke benim evim yansayd da bu cami yanmasayd demitim. O dönem çok böyle olaylar yaadk, imdi gördüm camiyi çok güzel olmu dedi.

Diyarbakrn Sur ilçesinde 2015 ylnn son dönemlerinde terör örgütü PKK mensuplarnca balatlan hendek ve çukur olaylarnda tarihi Kurunlu Camisi, teröristler tarafndan yaklp tahrip edilmiti. Olayn ardndan caminin bulunduu alana giden vatandalar, çocukluk anlarnn gözlerinin önünde kaybolup gitmesi nedeni ile zor anlar yaam, daha sonra çatmalarn tüm ilçeye yaylmasnn ardndan evlerini terk etmek zorunda kalmt. Düzenlenen operasyonlarda teröristlerin kökünün kaznmasnn ardndan balatlan çalmalarda Sur ilçesi yeniden ina edilmi, tarihi Kurunlu Camisi de restorasyonla eski haline getirildi.

Caminin yakldn gördüünde Cami yanacana evim yansayd diyen 69 yandaki Gülseher Öner, ezan seslerinin tekrar yankland Kurunlu Camsine geldi.

Öner, Kurunlu Camisinin yannda bulunan evde dünyaya gözlerini açtn söyledi. 3-4 yl önce teröristler tarafndan hendekler kazlp barikatlarn kurulduunu belirten Öner, Sava oldu, çatmalar oldu. Biz camiye geldik, komularmla birlikte geldik, caminin halini gördük, yanmt, kül olmutu, içi simsiyah olmutu. Manzaray gördüümüzde çok kötü olduk. Ben de o zaman keke benim evim yansayd da bu cami yanmasayd demitim. O dönem çok köye olaylar yaadk. Olaylar hala unutamyorum. çatmalar oldu, evlerimiz gitti. Cami çok kötü olmutu, avizelerine kadar kül olmutu. Kendimizi çok kötü hissettik, anlarmzn hepsi kayboldu. imdi geldim gördüm, çok güzel olmu, güzel yaplm, inanmyordum bu kadar güzel olabileceini diye konutu.

Allah Cumhurbakan Erdoana uzun ömürler versin

Tekrar Sur ilçesinde yaamak istediini kaydeden Öner, öyle devam etti:

nallah ksmet olur yine gelir Sur ilçesinde yaarz. Buralar çok daha güzel olacak biliyorum. Benim çocukluum burada geçti, ben büyüdüm, evlendim, çocuklarm oldu. Babamlarn evi büyük avlulu bir evdi. Babamn tek kzydm, annem yanlarna getirdi evlendikten sonra onlarn yannda kaldm. Benim çocuklarmn da çocukluu burada geçti. imdi çocuklarm yine evlerinin Sur ilçesinde olmasn istiyor. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann Allah ömrünü uzun etsin, iyi ki öyle bir Cumhurbakanmz var. Cumhurbakanmzdan Allah raz olsun, iyi ki vardr Cumhurbakanmz. Allah onu ümmeti Muhammedin bandan eksik etmesin, trna taa demesin.

Ana Sayfaya Git