Oğlunun mezarına hayvanlar için yem bırakıyor

Bingöl'de yaşayan Metin Mollaoğlu, çalıştığı kurumun yemekhanesinde topladığı yemek artıklarını sokak ve yaban hayvanları için, 2 yıl önce kaybettiği oğlunun kabrinin bulunduğu mezarlığa bırakıyor.

Haberler 13.02.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Devlet Hastanesinde memur olarak çalan Mollaolu, 2 yl önce çkan bir kavgada 22 yanda bçaklanarak öldürülen olu Diyar Mollaolunun yasn tutuyor.

Ölümünün ardndan her gün olunun mezarn ziyaret eden Mollaolu, bir gün yannda götürdüü yemei kularn yediini görünce çalt hastanenin yemekhanesinde yemek artklarn toplamaya balad.

Her gün toplad yemekleri ticari taksiyle götürerek çocuunun kabrinin çevresine brakan Mollaolu, etraftaki hayvanlarn doymasn salyor.

- Hayvanlar aç kalmasn

Mollaolu brakt artklar hayvanlarn yemesinden dolay büyük huzur bulduunu, yaad müddetçe olunun hayrna mezarla yem brakmaya devam edeceini söyledi.

Evde de kedi beslediini belirten Mollaolu, öyle devam etti:

Bir gün yanmda biraz tavuk eti getirdim. Mezarn yanna braktm, Kuran okumaya baladm. Bu srada baktm kular braktm eti bitirmiler. Ben de her gün öle yemeinden sonra yemekhanede topladm artklar buraya getiriyorum. Bu karda kta hayvanlar aç kalmasn diye bu ii yapyorum.

Vatandalarn sokak ve yaban hayvanlarna sahip çkmasn isteyen Mollaolu, Herkes kendi camna, balkonuna su, yemek, ekmek brakrsa çok güzel olur. diye konutu.

Mollaolunun mesai arkada Mücahit Korkutata da hayvanlar konusunda arkadann duyarllk gösterdiine dikkati çekerek k aylarnda kentte karn çok yamasyla hayvanlarn yem bulmakta büyük problem yaadn ifade etti.

Korkutata, Metin aabeyimizin yapt bu sosyal farkndalk çok güzel bir örnek. Kendisi her gün yemekhanede artklar toplayarak, hayvanlar doyurmas insanlk namna gurur vericidir. Aabeyimizi yapt bu farkndaln herkese örnek olmasn istiyoruz. görüünü kaydetti.

Ana Sayfaya Git